Catalunya allarga almenys fins al 7 de febrer les restriccions per la Covid

En una comunicació oficial, la Generalitat deixa clar que arran de la decisió del Procicat “continua suspesa l’autorització de desplaçaments entre l’Alt Urgell i Andorra per part de les persones residents en ambdós territoris”

Una compareixença del conseller d'Interior català Miquel Sàmper.
Una compareixença del conseller d'Interior català Miquel Sàmper. ARXIU

Catalunya allarga almenys catorze dies més les restriccions establertes des de fa més de dues setmanes amb l’objectiu d’evitar la propagació del coronavirus i mirar de frenar l’increment de contagis. Així ho ha decidit el Procicat, l’organisme multidisciplinar que gestiona la crisi sanitària al territori veí. Això vol dir que com a mínim fins al 7 de febrer es mantindran unes mesures que impedeixen, de totes totes, l’equiparació pretesa entre el Pirineu català i, especialment, l’Alt Urgell, i Andorra. Tampoc es ‘valida’ la mobilitat a l’àrea catalana.

En una comunicació oficial, la Generalitat deixa clar que arran de la decisió del Procicat “continua suspesa l’autorització de desplaçaments entre l’Alt Urgell i Andorra per part de les persones residents en ambdós territoris”. Les dades sanitàries continuen no sent bones a Catalunya i veient que les restriccions sí tenen un efecte de contenció però no encara el que es voldria, el govern català mantindrà les mesures, que afecten activitats econòmiques i socials i també i especialment aspectes en la mobilitat. Des del punt de vista català, restriccions rellevants per als seus ciutadans són el confinament municipal, el tancament del centres comercials i gimnasos, i el tancament del comerç no essencial els caps de setmana.

Les mesures actuals van entrar en vigor el 7 de gener. En principi havien de durar deu dies, fins al dia 17, després el Procicat les va allargar fins al 24 de gener i ara les ha tornat a prorrogar fins al 7 de febrer, tot just una setmana abans de les eleccions del 14-F, que estan en l’aire entre decisions polítiques i decisions dels tribunals.

Comentaris (6)

Trending