Aturada l’obertura del Consolat General de Portugal

El procés està completament paralitzat des del Govern portuguès i no es té emplaçament de nou ni molt menys una data en què pugui ser realitat

La bandera de Portugal al costat de l'andorrana en un acte.
La bandera de Portugal al costat de l'andorrana en un acte. Pilar Candel

L’obertura del Consolat General de Portugal estava prevista per al primer semestre de l’any. A molt tardar, després de l’estiu. Però, la realitat és que el procés està completament aturat per part del Govern portuguès, que és qui ha de mobilitzar-ho. Semblava que es tenia una ubicació, però ja no, i tampoc no es té ninguna data en què pugui fer-se realitat. Res no indica que sigui aquest 2023 quan es pugui consolidar.

Es tenia un emplaçament, una ubicació, però sembla que s’ha descartat. El passat mes de maig semblava que tot avançava a bon ritme, que s’estava treballant en l’estructura interna i que res no retardaria el que durant el mes de gener es va anunciar que serà una cosa de pocs mesos. Més concretament, l’obertura del Consolat General portuguès està completament frenada. Ningú no en té cap notícia ni novetat, tot aturat.

El diputat socialista, Paulo Pisco.

Relacionat

El nou Consolat de Portugal ja té ubicació

Ha de ser el ministeri d’Exteriors de Portugal qui faci els tràmits corresponents. Des de l’equivalent andorrà no es té més coneixement que el simple fet que es tenien intencions. També s’ha de destinar una partida econòmica que encara no s’ha plantejat tampoc. És a dir, ni estructura interna, ni emplaçament, ni diners. Això no significa que no s’acabi fent en algun moment, sinó que el que semblava que s’estava movent, no ho està fent.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending