Els andorrans que viatgen al comboi espanyol per sortir d’Ucraïna esperen arribar a Lviv aquesta nit

Quan arribin a la ciutat on ja ha aconseguit fer cap el futbolista i fisioterapeuta Jordi Escura encara els quedaran 70 quilòmetres per arribar a Polònia, que és el seu objectiu prioritari davant el conflicte ucraïnès

Trànsit en el trajecte cap a Lviv vist des del comboi on viatgen andorrans.
Trànsit en el trajecte cap a Lviv vist des del comboi on viatgen andorrans.

Els andorrans que estan integrats en el comboi espanyol organitzat per l’ambaixada del país veí a Ucraïna preveuen arribar aquesta nit a Lviv. Arribar a aquesta ciutat, on ja hi ha el futbolista i fisioterapeuta andorrà Jordi Escura, és ara mateix el repte immediat del comboi esmentat. A Lviv hi faran la darrera escala abans d’intentar arribar a Polònia, que és l’objectiu realment prioritari. El comboi està format per set vehicles, entre minibusos i cotxes SUV.

La situació genera molt respecte. Fins al punt que hores d’ara es prefereix ometre fins i tot quantes persones viatgen en el comboi i, per tant, quants andorrans hi ha. En tot cas, les fonts oficials consultades sí que han reconegut que els responsables diplomàtics que fan el seguiment del conflicte a Ucraïna tenen controlades totes les persones i els andorrans que estaven al país estan fent rumb cap a Polònia amb relativa normalitat. Perquè normal no és res.

Agents de seguretat que acompanyen el comboi (esquerra); imatge del comboi des d'un dels minibusos, ja amb els vehicles més espaiats (dreta).
Agents de seguretat que acompanyen el comboi (esquerra); imatge del comboi des d'un dels minibusos, ja amb els vehicles més espaiats (dreta).
 

La sortida de Kíev va ser caòtica i el viatge està sent molt lent. A mida que es van acostant a Lviv la circulació és fluïda perquè el volum de trànsit és molt sensiblement inferior al que hi havia en la conurbació de la capital ucraïnesa. El comboi on estan integrats la majoria dels andorrans establerts a Ucraïna el va organitzar, s’ha dit, l’ambaixada espanyola a Kíev i en els vehicles hi viatgen membres del cos consular espanyol, amb màxima seguretat i gestions diplomàtiques garantides.

Jordi Escura i Lluís Cortès a Lviv.

Relacionat

L’odissea dels andorrans que pretenen sortir d’Ucraïna continua

Fins fa poques hores, la principal dificultat era poder avançar per les carreteres. El trajecte s'està fent molt lent i cansat per les constants aturades. La immensa majoria dels ciutadans, locals i estrangers, que miren de marxar d’Ucraïna ho fan usant les mateixes vies d’accés als països limítrofs, i especialment a Polònia, encara que també a Romania, Eslovàquia i Hongria. Aquesta nit, Jordi Escura i l’entrenador de futbol Lluís Cortès podrien intentar franquejar ja la frontera ucraïnesa-polonesa, encara que no es descarta que esperin el comboi diplomàtic.

Tot plegat, durant la matinada o el matí de demà fa pensar que si no sorgeixen inconvenients, els andorrans que estaven a Ucraïna puguin haver arribat ja a Polònia. Es preveu que des d’allà tot sigui relativament més senzill per poder viatjar cap a Espanya i, després, si escau, cap al Principat.

Comentaris (1)

Trending