Els andorrans ‘atrapats’ a Ucraïna enfilen zona ‘tranquil·la’ a Polònia

Després de diverses complicacions, el futbolista i fisioterapeuta Jordi Escura ha aconseguit sortir de terres ucraïneses finalment amb tren i ara busca la forma, des des de territori polonès, on aviat hauria d'arribar també el comboi espanyol amb tres ciutadans d'Andorra més, per traslladar-se cap a Espanya

Interior del tren en el qual han viatjat Jordi Escura i Lluís Cortés.
Interior del tren en el qual han viatjat Jordi Escura i Lluís Cortés. @EscuraJ

El comboi espanyol on s’inclouen els andorrans que es trobaven a Ucraïna continua el seu viatge. Després d’haver arribat la matinada de dissabte a Lviv, que era el primer objectiu, ha continuat el trajecte cap a Polònia, i ja estarien a prop de creuar la frontera. Per la seva banda, el futbolista i fisioterapeuta Jordi Escura,ja ha aconseguit sortir del país pels volts del migdia d’aquest dissabte. Finalment el trajecte s’ha hagut de fer en tren, i ara busca amb els seus acompanyanys la manera de poder arribar a Espanya i, després, al Principat.

Els andorrans haurien arribat a la ciutat de Lviv, a 70 quilòmetres de la frontera ucraïnesa amb Polònia, cap a les 3:00 h de la matinada. El nombre de persones que hi viatgen, l’hora exacta d’arribada i el lloc on haurien passat la nit, de moment continua sense saber-se. Aquest era el principal objectiu que es plantejava en la jornada d’ahir, per poder estar, ni que fos unes hores, en una de les zones més “segures” dintre del territori ucraïnès, tenint en compte la delicada situació que es viu a tot arreu del país.

No sé sap exactament en quin moment, però el comboi ja hauria posat rumb des de Lviv cap a la frontera de Polònia. Tenint en compte que el trajecte és relativament curt (70 quilòmetres), i que el trànsit és complicat a tots els punts d’Ucraïna, els andorrans devien ser a poques hores de passar a territori polonès, o fins i tot trobar-se allà. Al comboi, com ja s’havia anunciat amb anterioritat, va acompanyat de membres del cos consular espanyol, i protegit amb màxima seguretat. Per tant, creuar la frontera i estar salvaguardats a Polònia devia ser relativament fàcil.

Trànsit en el trajecte cap a Lviv vist des del comboi on viatgen andorrans.

Relacionat

Els andorrans que viatgen al comboi espanyol per sortir d’Ucraïna esperen arribar a Lviv aquesta nit

D’altra banda, Escura, acompanyat de l’entrenador de futbol Lluís Cortès, van arribar divendres a Lviv, on van passar gran part del dia. A les 22:00 h, segons anunciaven a les xarxes socials, es trobaven esperant el vehicle per emprendre el mateix trajecte que el comboi espanyol. Finalment, i després de moltes complicacions, han arribat a Polònia amb tren i no amb cotxe com esperaven. Assegura que, malgrat la duresa del camí que ha sigut de 13 hores, es troben bé, ja tranquils i contents, i ara busquen la manera de poder arribar a casa.

Comentaris

Trending