Andorra inclou 45 persones físiques i 8 de jurídiques més a la llista negra per la guerra d’Ucraïna

La relació, que segueix les directrius internacionals avalades per la Unió Europea, inclou, en global, uns 1.800 noms vinculats a Rússia i Bielorússia

Militars russos.
Militars russos. ARXIU

Andorra ha inclòs 45 persones físiques més i 8 de jurídiques en la llista negra, per dir-ho d’alguna manera, de subjectes que estan sotmesos a restriccions econòmiques en ser propers als règims que lideren Rússia i Bielorússia i, suposadament doncs, avalen el conflicte armat amb Ucraïna. Hores d’ara els llistats inclouen més de 1.800 noms. L’annexe inclòs en la resolució publicada al BOPA refereix més de 1.500 persones físiques i prop de 250 persones jurídiques.

El Govern ha ampliat el llistat en diverses ocasions. De fet, segueix el dictat de les institucions internacionals que promouen aquesta mena de bloqueig per intentar debilitar els poders russos i mirar que amb ‘sancions’ econòmiques, Vladimir Putin afluixi i aturi la guerra que des de fa mesos  assota Ucraïna. A mida que la Unió Europea (UE) avala la inclusió de nous noms, també Andorra modifica els llistats, com és el cas.

Comentaris (2)

Trending