Andorra ha entregat 79 tones d’ajuda humanitària a Ucraïna

Creu Roja ha fet balanç de les accions dutes a terme des de l’esclat del conflicte bèl·lic, on s’han enviat cinc combois per lliurar el material, l’últim d’ells la darrera setmana

Voluntaris carregant material a un comboi de Creu Roja.
Voluntaris carregant material a un comboi de Creu Roja.

Creu Roja ha estat el punt de centralització de les campanyes de recollida de material i d’ajuda de la societat del país cap al poble ucraïnès, des de l’esclat del conflicte bèl·lic amb Rússia a finals de febrer. Des d’aquest moment, s’han enviat fins a cinc combois per fer entrega de materials, l’últim d’ells la darrera setmana. En total, l’ONG comptabilitza que s’han lliurat 79.010 tones en total.

En paral·lel, també es va engegar una campanya de recollida de fons mitjançant la Federació Internacional de la Creu Roja i de la Mitja Lluna Roja, que ha assolit més de 143.982,44 euros. Les diferents accions, portades a terme i incentivades per Andorra Solidària, els ucraïnesos residents al país, el Consolat i el Club Internacional es destaquen com a ‘claus’ en l’èxit que ha tingut l’ajuda humanitària cap a Ucraïna. Així mateix, tots els donatius provenen de particulars, empreses privades, comerços, associacions i altres corporacions.

En aquestes accions humanitàries hi van col·laborar unes 150 persones voluntàries, que van donar suport en les tasques de recollida, emmagatzematge, logística, conductors, acompanyants i traductors pels combois, entre altres. Els mateixos residents ucraïnesos també es van bolcar per sumar. En l’actualitat continuen fent de voluntaris en els temes administratius, la recerca de feina, les traduccions, l’acompanyament i sobretot, com a suport emocional.

El segon comboi en col·laboració amb el ministeri d’Afers Exteriors i el d’Afers Socials va permetre l’acolliment i trasllat d’unes 13 persones refugiades a Polònia, que tenien lligams amb Andorra. A finals de maig, amés, es va organitzar una trobada on es van proposar activitats lúdiques i socials, i un pícnic de germanor que va aconseguir aplegar més de 150 persones.

D’altra banda, la botiga solidària atén 148 persones provinents d’Ucraïna, principalment dones i nens. A banda, el pis social de la CRA va servir per acollir de manera temporal dues famílies, una de les quals encara hi resideix. Les campanyes de recollides de material de primera necessitat es donen per tancades amb l’enviament del cinquè i últim comboi, que es va dur a terme en col·laboració amb el cònsol honorari, Antoni Zorzano, i va sortir carregat de 31 palets.

Comentaris

Trending