Andorra afegeix 242 persones físiques i 86 de jurídiques més al ‘llistat anti-Rússia’

El Govern ha ampliat l’abast del decret de sancions internacionals promogudes per la Unió Europea arran del conflicte bèl·lic a Ucraïna

Les banderes russa i bielorussa.
Les banderes russa i bielorussa.

El consell de ministres, a proposta del titular de Finances en funcions, Cesar Marquina, ha aprovat ampliat el decret de mesures restrictives en relació amb el conflicte entre Ucraïna i la Federació Russa -i també amb Bielorússia- i, en conseqüència, s’afegeixen 242 persones físiques i 86 persones jurídiques més respecte del text inicial.

La voluntat del Govern en funcions és continuar alineant les sancions adoptades a les quals es desenvolupin des de la Unió Europea. D'aquesta manera es dona cobertura legal a l’aplicació de sancions tant a particulars com a empreses per tal que es puguin bloquejar els seus comptes o per impedir que tinguin operativa amb entitats financeres del país.

En gran mesura es tracta de decisions preventives atès que dels llistats que s’han anat actualitzant, a priori, no s’ha detectat ningú amb béns o interessos econòmics al Principat. Sí que s’han bloquejat algunes inversions que es pretenien fer o, també, alguns dipòsits dineraris que superaven els llindars establerts per als ciutadans procedents de Rússia o Bielorússia.

Comentaris (3)

Trending