Alemanya considera Andorra país d’alt risc de contagi i imposa mesures especials

La decisió, que entra en vigor la mitjanit d’aquest dissabte, suposa que els viatgers procedents del Principat, i també i entre altres d’Espanya i Portugal, hauran de presentar un test negatiu per poder entrar a Alemanya i un altre per sortir de la quarantena

Punt de control de Covid en un aeroport alemany.
Punt de control de Covid en un aeroport alemany. ARXIU

L’Institut Robert Koch (RKI), en col·laboració amb els ministeris d’Interior i Sanitat del govern alemany, han actualitzat la llista dels països amb major risc de contagi. I hi inclou Andorra, a banda, entre d’altres, d’Espanya o Portugal. Aquelles persones que procedeixin del Principat, per exemple, i vulguin estar-se a Alemanya hauran de seguir unes mesures especials, com obtenir un doble test negatiu. Les mesures entren en vigor aquesta propera matinada.

 

En aquest grup, a més d’Andorra, Espanya i Portugal, també s’hi troben Albània, Bolívia, Bòsnia, Egipte, Emirats Àrabs Units, Eslovènia, Estats Units, Estònia, Iran, Israel, Colòmbia, Kosovo, Letònia, Líban, Lituània, Macedònia, Mèxic , Montenegro, Panamà, República Txeca, Sèrbia i els Territoris Palestins.

La decisió, que entra en vigor a la mitjanit de Berlín aquest dissabte 23 de gener, suposa que els viatgers procedents d'aquests països hauran de presentar un test negatiu per poder entrar a Alemanya i un altre per sortir de la quarantena. El primer haurà de realitzar-se 48 hores abans de el vol i lliurar-lo immediatament després de l'aterratge. El segon es podrà fer a partir del cinquè dia de la quarantena, que serà obligatòria per a les persones procedents d’aquests països considerats d’“alta incidència” de contagi.

Comentaris (4)

Trending