El ‘recanvi’ del ‘The Cloud’ serà un “edifici funcional” i seguirà les normes urbanístiques actuals

El mes que ve es farà el concurs d’idees pel disseny d’un immoble que essencialment acollirà les oficines comercials d’Andorra Telecom tot ‘engolint’ en el seu actual l’actual construcció que alberga el nus de comunicació de la fibra òptica

L'espai que el comú d'Andorra la Vella aprofita per fer concerts i dinamitzar els eixos comercials a l'estiu.
L'espai que el comú d'Andorra la Vella aprofita per fer concerts i dinamitzar els eixos comercials a l'estiu. Toni Solanelles

L’edifici que prendrà el relleu de ‘The Cloud’ com a seu, essencialment, d’Andorra Telecom, “no serà singular” i, en canvi, sí que serà funcional i s’adequarà a la normativa urbanística vigent en el pla d’Andorra la Vella. Així ho ha assegurat el ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, que ha explicat que durant el mes que ve es farà el concurs d’idees sobre el disseny exacte de la nova construcció, que ha d’engolir en el seu interior l’actual edifici que alberga el nus de comunicacions de fibra òptica de l’operadora.

Està clar que l’edifici es construirà a l’espai que havia ocupat anteriorment la caserna dels bombers. Per tant, la parcel·la que toca al carrer Sant Salvador de la capital. No està clar encara com acabarà, a nivell de titularitat, l’espai que toca a l’avinguda Meritxell i que entre altres coses avui acull una decoració amb les lletres que composen el terme Andorra. “És un conveni complicat en què s’està treballant”, ha dit el ministre, que no ha volgut detallar quines són les complicacions tot i que s’entén que les posicions de l’operadora i del comú estan distants.

El nou edifici no té una data marcada per fer-se realitat tot i que Torres ha recordat que Andorra Telecom “està de lloguer” actualment en els locals que acullen les oficines comercials, que són les que prioritàriament albergarà el nou immoble i, per tant, es pretén que estigui “el més aviat possible”. El titular d’Ordenament i president de la companyia operadora ha deixat clar que no es farà un edifici singular ni amb una altura superior a la que permet el pla urbanístic. “No serà un edifici molt gran que no vol dir que no pugui ser bonic i, sobretot, que sigui funcional”.

Comentaris (5)

Trending