El servei informàtic de Govern ‘penja d’un fil’ per la Covid

La confirmació de la propagació del virus aquest cap de setmana ha estat molt elevada, amb diversos departaments de l’administració amb personal aïllat

Un ordinador.
Un ordinador. Altaveu

La propagació del virus, cada vegada més intensa, està afectant, com no pot ser d’una altra manera, l’administració. Fins al punt que ja sigui per ser positius o per ser contactes de positius (en el cas de fills contagiats, per exemple) diversos funcionaris s’han hagut de confinar i fer teletreball. Un dels casos més paradigmàtics, segons les fonts consultades, seria el departament de sistemes d’informació (DSI), o el que és el mateix, els serveis informàtics de l’administració central.

És tanta la dificultat que hi ha ara mateix al departament informàtic per culpa de la Covid, que el seu responsable ha hagut d’advertir la resta de funcionaris que alguns dels serveis que ara es donaven no es poden oferir. O, almenys, no es poden oferir amb les garanties suficients, ja qu ehi ha una part de l’equip que està confinat i una altra part que està de baixa. I, així per exemple, l’assistència telefònica que s’oferia als treballadors de l’administració ara no es pot donar.

I és que la propagació del virus ha experimentat aquest cap de setmana un nou impuls. Les dades oficials no se sabran fins aquesta tarda, quan el Govern té previst fer una nova actualització dels contagis diagnosticats des del migdia de divendres i fins ara. Però el que està clar és que els contagis van en augment encara que es manté sortosament en molts casos una càrrega viral mitja o fins i tot baixa.

Comentaris

Trending