Govern encara no ha reclamat ni un euro a la propietat de la Portalada

Les obres de contenció de la parcel·la esllavissada ja s’han iniciat i duraran tot un any, en què hi haurà moments que inevitablement s’hauran de reduir el nombre de carrils

Una imatge de l'estat de l'esllavissada aquest dimarts.
Una imatge de l'estat de l'esllavissada aquest dimarts. Toni Solanelles

Malgrat que té intenció de fer-ho, el Govern -ni cap organisme depenent d’ell- no ha reclamat per ara ni un sol euro a la propietat de la parcel·la de la Portalada que fa poc més d’un any es va esllavissar. Malgrat que els informes tècnics de l’administració no deixen lloc a dubte que l’excavació i la falta de manteniment van ser els causants dels despreniments, per ara no s’ha fet exigit ni un euro. Fonts properes a l’esmentada propietat sí que han admès que el Govern informa de cada pas que va donant.

El més recent, aquest dilluns, la preparació del terreny per iniciar les obres de contenció de la parcel·la, amb la construcció d’uns murs que haurien d’evitar de totes totes que si mai la muntanya continua baixant i no pas al ritme que ho fa ara, molt tímidament quan hi ha alguna purga, que pugui evitar que els eventuals rocs que es desprenguin vagin a parar a la via. Una carretera que, per cert, veurà ben aviat alterat el seu traçat i capacitat ja que caldrà restringir carrils per garantir la seguretat dels vehicles que transitin per la via mentre es fan les obres.

Els treballs que aquest dilluns es van iniciar amb la fixació de les marques on cal actuar i altres treballs preparatoris que encara s’allargaran alguns dies, com ara el trasllat de maquinària i d’altres, està previst que durin dotze mesos. Els treballs són d’un volum i una complexitat més que notòria. I, en principi, el seu cost,  que s’acosta als 4 milions, hauria de ser imputat a la propietat de la parcel·la i responsable del desmunt. Per ara, el Govern l’únic que ha anat fent és informar de l’evolució de tot plegat. Del projecte constructiu, de la licitació de les obres, després de l’adjudicació i ara de l’inici de les mateixes.

Comentaris (2)

Trending