Gallardo afirma que la principal barrera per implantar la transformació digital és la societat

El ministre ha subratllat que la pandèmia de la Covid-19 ha posat de manifest la importància de les noves tecnologies com el blockchain

Comentaris

Jordi Gallardo i la presidenta de la comissió d'Economia, Mònica Bonell.
Jordi Gallardo i la presidenta de la comissió d'Economia, Mònica Bonell. DEMÒCRATES

El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, ha afirmat que la principal barrera per implantar la tecnologia blockchain i l'administració digital  “és la mentalitat de la propia societat”. Gallardo ha presentat aquest el projecte de llei de modificació de la Llei de serveis de confiança electrònica als membres de la comissió legislativa d'Economia.

Durant la presentació ha explicat que és un projecte tècnic que modifica la llei del 2014 de serveis de confiança electrònica i que servirà per donar cobertura a la tecnologia blockchain. "Sis anys després ha sorgit la necessitat de modificar-la pels canvis que hi hagut en el sector de la tecnologia". Ha recordat que és un text important "perquè estem en ple procés de negociació amb la Unió Europea i aquest organisme exigeix un alt grau de compliment i de rigor en aquest àmbit d'actuació". El ministre ha estat acompanyat, de manera telemàtica, pel doctor en Dret, Nacho Alamillos qui ha afirmat que aquesta modificació és "una gran oportunitat per Andorra".

Gallardo ha subratllat que la pandèmia de la Covid-19 ha posat de manifest la importància de l'administració digital i que "ens hem de convèncer que a partir de la regulació dels diferents sectors suposarà un avenç i un retorn en tots els àmbits”. També ha afegit que "hem d'intentar ser un país modern amb un projecte que generi confiança". Ha recordat que tot el procés de digitalització de l'Administració tindrà un pressupost de més de 20 milions d'euros i que "el camí que s'ha iniciat no té retorn". Ha assegurat en resposta a Joan Carles Camp, conseller de Tercera Via, que "la transformació es farà de manera paulatina i que en cap cas l'administració deixarà de tenir un servei físic, si bé ha fet incís en què és la societat qui demana aquests canvis".

El mateix projecte de llei també introdueix la possibilitat de sol·licitar l’emissió de certificats electrònics amb una identificació no presencial. Cal recordar que els serveis de confiança electrònica comprenen elements com ara les signatures o els segells electrònics, els certificats electrònics d’autenticació de lloc web o els serveis de lliurament electrònics.

Comentaris (5)

Trending