Estats Units multa JC Flowers per fer operacions prohibides a Síria i l’Iran

Les transaccions financeres fetes a través del banc romanès First Bank vulneren les directrius americanes en matèria antiterrorista

JC Flowers dirigeix diversos bancs.
JC Flowers dirigeix diversos bancs. ARXIU

JC Flowers, el fons voltor americà propietari de Vall Banc, ha hagut de pagar prop d’un milió d’euros (862.318 dòlars) com a multa per haver permès operacions financeres a Síria i l’Iran, unes transaccions prohibides per les autoritats americanes per transgredir les directrius en matèria antiterrorista. L’operativa es va fer des del banc romanès First Bank, que també controla JC Flowers, i a través de corresponsals americans.

La quantitat abonada és producte d’un pacte per resoldre una possible responsabilitat civil. S’haurien fet prop d’un centenar de transaccions (en concret, 98 valorades en conjunt en 3,5 milions de dòlars) que vulneren els programes de sancions imposades per les autoritats americanes a Iran i Síria.

L’Oficina de Control d’Actius Estrangers (OFAC) del departament del Tresor dels Estats Units manté que sempre que una transacció impliqui un nexe americà, per molt mínim que sigui, i encara que l’operativa principal l’ordeni una empresa estrangera, cal que aquesta actuï amb diligència i tenint en compte les sancions acordades i les directrius imposades per les autoritats americanes.

L’OFAC ha determinat que First Bank no tenia els controls interns adequats per revisar les transaccions i, alhora, té clar que l’entitat romanesa controlada per JC Flowers tenia prou elements d’informació i documentals per tenir coneixement que s’estaven beneficiant a persones d’Iran i Síria, i això contravenia les disposicions americanes. I malgrat tot, es van permetre les operacions.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending