L’AREB ven l’edifici de Banco Madrid a un fons espanyol per uns 35 milions d’euros

La seu de la filial de BPA ocupava un emblemàtic immoble al xamfrà entre els cèntrics Passeig de la Castellana i el carrer de Goya, a tocar de la Plaça de Colón

Una imatge de la seu de Banco Madrid.
Una imatge de la seu de Banco Madrid. ARXIU

L’Agència estatal de Resolució d’Entitats Bancàries (AREB), a través de la intervinguda BPA, que administra, hauria venut l’edifici que durant anys va ser la seu de Banco Madrid, la filial del grup bancari andorrà, per uns 35 milions d’euros. L’immoble, situat en una zona molt cèntrica de la capital espanyola, ha estat adquirit per un fons de l’Estat veí especialitzat en adquirir béns singulars per reformar-los i impulsar-los.

L’operació, avançada pel diari econòmic ‘Expansión’, s’ha dut a terme sense que hi hagi cap condemna de cap mena ni sobre BPA, com a matriu que les autoritats financeres andorranes van intervenir el març del 2015, ni menys encara en relació a Banco Madrid. Més encara, les accions judicials contra el banc espanyol han estat arxivades igual com la investigació oberta pel Sepblac, que ha descartat que l’entitat fos una màquina de rentar diners. Va ser aquesta investigació la que va portar a intervenir Banco Madrid.

L’edifici situat al xamfrà entre el Passeig de la Castellana i el carrer de Goya, és l’únic de la zona de la Plaça de Colón que quedava per veure’s immers en un rentat de cara. GPF és el fons espanyol que segons ‘Expansión’ hauria adquirit l’edifici, força deteriorat pel pas del temps i, en especial, per la temporada que va estar ocupat. L’immoble està considerat una de les joies arquitectòniques de la zona.

GPF té previst abordar una transformació integral de l’edifici. Disposa d’una superfície de 1.850 metres quadrats en quatre plantes rectangulars i una terrassa a la coberta. L’immoble, juntament amb l’espai públic que hi ha al davant, conegut com a plaça Margaret Thatcher, hauria de generar un entorn públic interconnectat visualment que permetrà, segons ‘Expansión’, el passeig i la lliure afluència de visitants. Diversos restaurants d’alt nivell s’haurien interessat per ubicar-se en l’espai.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending