Admesa a tràmit la querella per un cas de presumpta corrupció a la policia

Comentaris

Admesa a tràmit la querella per un cas de presumpta corrupció a la policia
Admesa a tràmit la querella per un cas de presumpta corrupció a la policia

La Batllia ha admès a tràmit la querella contra dos antics comandaments de la policia per corrupció i tràfic d’influències en el marc de la compra de material per al cos de l’ordre. L’actuació jurídica està impulsada, sota el format de l’acció popular prevista a la Constitució, pel sindicat Col·lectiu de Funcionaris de Policia (CFPA). 

El rerefons de la querella és el denominat ‘cas de les armilles’, que té com a origen l’adjudicació de tot un seguit de complements de seguretat i vestimenta que el Govern va acordar fer, a final del 2013, a una empresa que va resultar està dirigida pel llavors màxim responsable del grup d’intervenció (GIPA) i sotscap de la unitat especial d’intervenció (UEI) Xavier Surana. Contra ell i contra l’exdirector adjunt del cos Pere Gispert es dirigeix la querella.

El sindicat policial considera que hi ha elements suficients per pensar -i, per tant, per investigar- que aquella adjudicació que no es va arribar a materialitzar malgrat que la intenció inicial de l’executiu era dur-la a terme (la comanda no es va publicar al BOPA però si a la web oficial del Govern en forma de nota de premsa) estava envoltada de suposats tripijocs, com a mínim, presumptament maniobrats pels esmentats Gispert i Surana.

Curiosament, l’encàrrec es va anul·lar quan va transcendir als mitjans de comunicació que l’empresa beneficiària era gestionada pel propi Surana, però mesos més tard l’adjudicació es va acabar materialitzant aprofitant que el sotsoficial havia decidit jubilar-se del cos i, per tant, ja no existia la incompatibilitat que hi havia en un primer moment. Surana, que en el moment de la controvertida comanda era el president del Sindicat de Policia (SIPA), lluny d’admetre com n’era d’inconcebible que el cos pel qual treballava li adjudiqués la compra de material -policial, a més- a una empresa que com a funcionari ja no podia tenir, va iniciar una batalla legal multibanda. Va ‘disparar’ contra tothom qui va poder. 

Però ara la qüestió se li ha girat en contra. I és que arran de les actuacions que s’han anat practicant en alguns dels procediments legals que el propi Surana va iniciar, haurien aparegut documents que avalarien les acusacions que ara se li formulen. 

El CFPA acusa els dos antics comandaments del cos de l’ordre dels presumptes delictes de tràfic d’influències, corrupció i intromissió d’interessos privats en la funció pública. La querella ha estat recentment admesa per la Batllia. L’òrgan judicial entén que des del punt de vista processal l’acció promoguda pel sindicat policial compleix els formulismes que se li exigeixen i, alhora, entén que hi ha elements suficients per iniciar una investigació en relació als fets denunciats. L’encarregada d’instruir el cas és la batlle Canòlic Mingorance.

Per a més informació AQUÍ

Comentaris

Trending