Acord amb un consorci públic català per impulsar un sistema de dades sobre l’habitatge

El Govern confia que “l’experiència i el reconeixement” de l’Institut d’Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona suposarà un impuls per afrontar la problemàtica del lloguer

Filloy rep al despatx Ricard Gomà, director de l'Institut.
Filloy rep al despatx Ricard Gomà, director de l'Institut.

L’Institut d’Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona (IERMB) col·laborarà amb el Govern en la creació d’un sistema de dades de l’habitatge. Aquest és el principal punt del conveni que han signat aquesta tarda el ministre d’Afers Socials, Habitatge i Joventut, Víctor Filloy, amb el director de l’ens, Ricard Gomà. Des de l’executiu es confia que l’experiència d’aquesta entitat pugui suposar un important impuls per afrontar la greu problemàtica que es viu al mercat de lloguer del Principat.

L’IERMB és un consorci públic que té per objecte desenvolupar activitats de recerca, formació i difusió de diverses temàtiques vinculades a les dinàmiques socials, ecològiques, econòmiques i territorials, entre les quals es troba l’habitatge. La seva activitat s’orienta també a millorar i impulsar la innovació en les polítiques públiques. Des de Govern s’entén que “l’àmplia experiència i reconeixement en l’àmbit europeu” que té aquest ens servirà per donar suport a l’executiu en l’elaboració del sistema d’indicadors d’habitatge a través de diferents fases. En concret, l’Institut treballarà amb l’equip tècnic designat pel ministeri d’Afers Socials, Habitatge i Joventut, així com pel de Presidència, Economia i Empresa.

 La primera de les etapes del conveni consistirà en l’anàlisi per part de l’IERMB de les dades existents a Andorra sobre aquesta matèria -com per exemple xifres d’Estadística, transaccions immobiliàries o preus de lloguer- amb la finalitat de disposar de tota la informació sobre la situació i així detectar potencialitats. Per tant, l’entitat podrà realitzar una proposta de sistema d’indicadors, estructurada en capítols, com ara parc d’habitatge o necessitats residencials, que tindrà en compte la informació disponible i les possibilitats de millora. En aquest sentit, cal recordar que el ministeri encapçalat per Víctor Filloy s’ha fixat un full de ruta que exigeix disposar d’un conjunt d’indicadors que després de ser tractats han de permetre desenvolupar més polítiques.

 Seguidament, l’Institut col·laborarà en el disseny de la base de dades. És a dir la interfície, les opcions de consulta i visualització, que materialitzarà, d’aquesta forma, el mencionat sistema d’indicadors.   

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending