Abandona la vaga de fam una de les impulsores de la nova associació que defensa adolescents en risc

El departament d’Afers Socials li ha confirmat a la mare d’una menor afectada de trastorns que podrà participar de les taules de treball, tal i com reivindicava 

-
-
La mare d’una menor amb trastorns de conducta que ha estat una quarantena de dies en vaga de fam -a l’inici seguint una dieta energètica i després només a base d’un suc diari i infusions- abandonarà aquest dijous la seva actitud personal però alhora reivindicativa. Com es podia preveure després de la creació de la taula interministerial per afrontar la problemàtica de joves amb trastorns o addiccions, els pares dels adolescents afectats podran participar en les reunions formin part o no d’alguna associació.

Després de formalitzar diverses peticions a diferents membres de l’administració, fins i tot mantenint una trobada amb el cap de Govern, Xavier Espot, i el ministre d’Afers Socials, Víctor Filloy, la darrera reivindicació que va fer la mare en vaga de fam era poder acudir a les reunions de treball que es fessin. Inicialment des de la secretaria d’Estat d’Afers Socials se li va dir que no podria acudir a les reunions com a abanderada de cap col·lectiu perquè formalment no ho era pas. En les darreres hores la situació hauria canviat. 

De fet, ja després de la creació de la taula interministerial per abordar la problemàtica, Espot va afirmar que els titulars ministerials es reunirien amb familiars, joves i col·lectius. Per tant, s’obria l’espectre de participants en les trobades. Aquest dijous aquesta decisió se li hauria comunicat formalment a la mare i això comportarà l’abandonament de la vaga que mantenia -durant 41 dies i mig- atès que va ser la darrera condició que havia imposat per deixar la seva reivindicació.

A més, es dóna el cas que arran de la visita que van fer dissabte passat un grup de mares al Raonador del Ciutadà, el nombre de famílies que s’han interessat en el projecte es va incrementar de molt. Tant que la quarantena de famílies que al final s’han aplegat ja han decidit constituir una col·lectiu que s’anomenarà Associació per la Defensa del Jovent en Risc d’Andorra (ADJRA). Ara mateix estan ja treballant amb un assessor legal per fer tots els tràmits oportuns i constituir-se formalment en els terminis més breus possibles. 

Fins ara la intenció dels promotors del que serà aquesta futura associació era donar visibilitat a una problemàtica que es tenia menystinguda o no es volia reconèixer. Una vegada l’administració ha admès el problema existent, la voluntat és, com a mínim, vetllar perquè les institucions realment tirin endavant les accions a les quals es comprometin i continuar teixint una xarxa de suport a les famílies amb joves afectats per trastorns de naturaleses diferents.

Comentaris (1)

Trending