L'ACA s'endinsa en els e-Sports amb la il·lusió d'aixecar un títol mundial

A banda de l'equip de competició, el projecte vol ser un referent com a centre d'Alt Rendiment d'esports virtuals, una acadèmia i impulsor de campionats a Andorra

Un instant de la presentació del projecte ACA e-Sports
Un instant de la presentació del projecte ACA e-Sports

L'Automòbil Club Andorra ha iniciat el seu camí en els e-sports amb un projecte "ambiciós" i que en un futur, no gaire llunyà, pot donar alegries al Principat amb "un campió mundial dins del Simracing".

Fa dos anys que hi treballen amb l'ACA e-Sports que, com ha indicat el secretari general de l'Automòbil Club d'Andorra, Toti Sasplugas, "és un projecte pensat per generar futurs esportistes que competeixin al més alt nivell". La primera incursió en els esports digitals ho fan en l'àmbit que més coneixen, l'automobilisme, i que és el referent mundial en els esports digitals; tot i això, Sasplugas ha obert les portes, una vegada estigui consolidat aquest primer pas, a estendre-ho a altres àmbits, però sense voler avançar quins. Sasplugas ha avançat que "avui ens hem inscrit en una competició d'automobilisme, la lliga nacional espanyola, que serà el primer test per l'equip".

Per aconseguir aquesta fita han basat la iniciativa amb 4 pilars: la creació d’un centre d’alt rendiment -amb un equip professional darrere que ajudi en la progressió d’aquests esportistes-, un equip que competeixi -i que ja està format amb quatre persones-, una acadèmia de formació -on actualment hi ha quatre joves d’entre 12 i 16 anys i ampliable a 10 joves- i la creació de campionats d’Andorra -en el qual ja estan treballant i que volen que sigui una realitat a finals d’aquest 2022-. Un projecte on no es descuida la salut dels esportistes i que, per tant, també incorpora professionals de la salut mental i de la vista.

Ser un projecte virtual, a més, com ha ressaltat l'ACA, permet portar els professionals que més s'adaptin a les seves necessitats. La digitalització esborra distàncies i un exemple d'aquest, com ha assenyalat Saspuglas, és "l'enginyer de pista que es connecta des de Sevilla de forma remota". Per tant, no descarta incorporar més professionals que no estiguin físicament al principat, però que ajudin a créixer i a evolucionar els esportistes.

L'ACA, Crèdit Andorrà i Andorra Telecom units en l'ACA e-Sports
L'ACA, Crèdit Andorrà i Andorra Telecom units en l'ACA e-Sports

En aquest nou projecte compten amb el suport de Crèdit Andorrà i Andorra telecom. De fet, des de la parapública han avançat que en aquest centre d'e-sport disposarà d'una bona connectivitat i latència, pionera al Principat, que permetrà tenir els 12 simuladors funcionant de forma simultània al màxim nivell. Unes característiques del centre que es donaran a conèixer en breu, així com els integrants de l'equip de competició i l'escola i tot el que hi ha al darrere.

Comentaris (2)

Trending