Uns passatgers amb vulnerabilitat dubtosa

El col•lectiu varadosenandorra demana explicacions pel fet que a un dels vols de repatriació des de Madrid hi viatgés un conegut polític i la seva famíliaEl grup denuncia que hi ha persones en situació de risc i amb malalties que no van poder agafar aquest avió i, en canvi, sí que hi van poder accedir “persones amb recursos”

Tot just catorze temporers argentins atrapats a Andorra van poder aprofitar els dos vols que diumenge van sortir des de l’aeroport de Barajas, a Madrid, en direcció a Buenos Aires. I això que els dos avions van transportar fins a 400 persones. Entre el col·lectiu ha aixecat indignació el fet que, malgrat que s’havia assegurat que es prioritzarien persones que es trobessin en situació de vulnerabilitat, especialment de salut, hi hagi hagut viatgers que no responien a aquest criteri. Entre ells, el polític Juan Manuel Urtubey i la seva família.

Així ho ha posat de manifest a través de les xarxes socials el grup varadosenandorra, que aplega una bona part dels argentins que s’han quedat atrapats al Principat arran de la brusca finalització de la temporada d’hivern provocada per l’esclat de la crisi del coronavirus. No amaguen l’enuig pel fet d’haver llegit a mitjans del país argentí  que en un dels vols, concretament l’organitzat per Iberia, entre els 250 passatgers hi havia Urtubey, conegut polític membre del Partit Justicialista, que va ser governador de la província de Salita entre els anys 2017 i 2019.

Segons la premsa del país andí, el polític s’havia traslladat temporalment a Espanya després que, en les eleccions de l’any passat, es presentés com a candidat a vicepresident per la coalició Consens Federal que liderava Roberto Lavagna. Havia acceptat l’oferta d’una universitat per fer de professor. L’esclat de la crisi del coronavirus el va deixar atrapat amb la seva dona, l'actiu Isabel Macedo, i la seva filla. Segons els mitjans, tots tres anaven al vol.

Des de varadosenandorra s’ha expressat l’enuig per aquesta situació. En una piulada, demanen “amb tot el respecte” que s’expliqui “a les persones en estat d’alta vulnerabilitat” el criteri que s’està emprant. De fet, recorden que “motes d’elles es van quedar sense poder viatjar i amb malalties molt greus”. En canvi, denuncien, “persones amb recursos accedeixen a aquests vols”. Des del grup es recorda que es tracta d'una família amb importants recursos econòmics i que la mateixa Macedo havia admès feia uns dies que en cap cas es trobaven en una situació compromesa.

Comentaris

Trending