L’última oportunitat

El Superior concedeix la llibertat provisional a un jove pres per acumular diversos delictes vinculats a la conducció sota els efectes de l’alcohol perquè pugui treballar i demostrar que es pot reinserir

El Tribunal Superior ha volgut donar una nova oportunitat -probablement la darrera- a un home que acumulava diverses condemnes per conductes temeràries al volant. La darrera, amb persecució inclosa per part de la policia el desembre passat, va acabar enviant-lo a la presó. La setmana passada el seu advocat va recórrer contra aquesta decisió, tot demanat que es tingués en compte la voluntat del condemnat de rectificar la seva conducta i el fet que, si sortia de la Comella, tenia una feina assegurada que hauria de permetre la seva reinserció. La petició ha estat acceptada pels magistrats.

L’home es troba a la presó des de fa mesos, arran dels fets ocorreguts la matinada del 27 de desembre de l’any passat. Circulava per l’avinguda Tarragona en direcció a Encamp però pel carril contrari. Quan la policia el va voler aturar, lluny de parar, va accelerar per intentar fugir. Se’l va aconseguir interceptar una estona després a Encamp, després d’una persecució on va posar en perill altres usuaris de la xarxa viària.

Un cop controlat, se li va fer el pertinent control d’alcoholèmia, que va donar positiu. 0,81 grams per litre de sang. Positiu penal, per poc, però penal. A banda, també se li va detectar que havia consumit altres tòxics. En aquell moment, va acceptar una ordenança penal que li imposava un any de presó.

La persecució es va iniciar a l'avinguda Tarragona d'Andorra la Vella.

Relacionat

Detingut un habitual de les alcoholèmies positives després d’una persecució des d’Andorra fins a Encamp

El problema és que no era pas la primera condemna que tenia per fets similars. Al contrari, n’acumulava unes quantes -de fet, en aquesta última detenció ja tenia el permís retirat-. Per això, fiscalia va demanar que la pena fos ferma. I el Tribunal de Corts ho va acceptar. El jove va ser enviat a la Comella.

El passat dijous, el seu advocat va defensar un recurs al Superior amb el qual demanava que se’l deixés en llibertat. Va defensar que l’home està reconduint la seva conducta, tot seguint un tractament contra l’alcoholisme, i que a la presó té un comportament exemplar. A banda, va indicar que, quan surti, té aparaulada una feina, clau per fer fronts als seriosos problemes econòmics que té la seva família (té dona i fills), ordre de desnonament inclosa.

Va tenir un dur adversari en el ministeri fiscal, que va arribar a assegurar que “no hi ha cap possibilitat de reinserció”. Ho argumentava posant en relleu les nombroses condemnes per fets similars i el fet que “ja se li han donat moltes oportunitats”. El Superior, però, entén que encara es mereix un vot de confiança. Ni que sigui el darrer. Per això, pocs dies després de la vista ha comunicat que accepta la petició del seu lletrat i li concedeix la llibertat provisional.

Comentaris (2)

Trending