Un tros de Portugal al centre de la capital

La comunitat lusitana apropa la seva gastronomia i cultura a la societat andorrana amb la celebració en plena plaça Guillemó de la vuitena edició del Feirao, enguany amb una hora més de durada com a novetat més destacada

La comunitat portuguesa ha tret pit aquest diumenge de la seva cultura i gastronomia. Ho ha fet amb la celebració de la Feirao, una fira que arriba a la vuitena edició i que, en el moment àlgid, aplegava fins a 200 persones a la plaça Guillemó. Enguany la cita ha apostat per allargar-se una hora, fet que s’ha demostrat un encert perquè el nombre d’assistents s’ha mantingut alt fins a les dues de la tarda.

Així ho ha explicat el director artístic del Grup de Folklore Casa de Portugal, José Luís Carvalho, entitat organitzadora de l’esdeveniment. La fira s’ha dividit en quatre espais diferenciats, cadascú amb una tipologia de productes: la taverna, amb vins i begudes; la zona de dolços, la de salats i la de productes de l’hort. Tots ells típics de Portugal.

A banda, el matí ha estat amenitzat per l’actuació del Grup de Folklore Casa de Portugal i el de residents de l’Alto Minho. D’aquesta forma, també s’ensenya les tradicions culturals als assistents, entre ells la consellera de Joventut del comú d’Andorra la Vella, Judit Ruiz, que ha participat també en la inauguració del Feirao, o el conseller general Pere Baró, entre altres.

“L’objectiu cada any, és tenir un punt de trobada de la gastronomia i de la cultura portuguesa i ho fem perquè la societat andorrana ho pugui conèixer en un sol espai tot aquest moviment cultural”, ha comentat Carvalho. De retruc, també es fa “germanor” entre els dos grups de dansa i balls tradicionals.

La valoració de l’esdeveniment ha estat positiva. “Tot ha anat perfecte. Ha estat una bona idea poder allargar fins a les dues de la tarda. Aquesta hora la gent s’ha quedat”, ha apuntat Carvalho.

Comentaris

Trending