Tres intents d’himne per a la patrona de la Policia

La celebració, que no s’havia pogut dur a terme els últims dos anys, ha comptat amb nombroses distincions, com la que s’ha atorgat a l’ex cap dels Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero

La diada de la patrona del cos de Policia es podia tornar a celebrar. Han estat dos anys en què el servei de l’ordre d’Andorra no podia tenir el seu dia festiu, que no es podia reunir a la plaça del Poble i fer la consegüent cerimònia. Sigui perquè s’ha perdut la pràctica, pels nervis del directe, o pel que sigui, l’himne ha fallat. No una, ni dos, sinó tres vegades. Però, finalment, ha sonat. Posteriorment, al Centre de Congressos, s’ha donat el tradicional lliurament de distincions, com la que s’ha atorgat a l’ex cap dels Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero.

Després de la tradicional missa, s’ha procedit a la també tradicional concentració a la plaça del poble. Els nous agents de policia han fet l’entrada, on els han rebut representants dels cossos especials, autoritats i altres serveis de l’ordre d’altres països. Hissada de bandera, revisió per part del Govern i himne. Tot ha anat com la seda, menys aquest darrer punt. S’ha donat al ‘play’ abans d’hora. S’ha parat. Quan tocava, s’ha engegat de nou, però ja estava començat. S’ha parat. Finalment, s’ha rebobinat i s’ha pogut escoltar amb normalitat. Després de tres intents.

La música també ha estat l’encarregada d’obrir la cerimònia posterior, a l’interior del Centre de Congressos d’Andorra la Vella. Angel Cortés, policia espanyol i cantant d’òpera, ha estat l’encarregat d’entonar ‘Pel teu Amor’, acompanyat per un piano que ha fet sonar un altre agent, de 92 anys, que ha volgut estar present en l’acte. També han tancat ells el matí, entonant ‘El gran Carlemany’. En aquesta ocasió, sense cap error.

La celebració s’ha produït com és habitual i tradicional, amb els discursos de la mà del director de Policia, Jordi Moreno, el ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, i el cap de Govern, Xavier Espot. En tots ells s’ha fet referència a temes cabdals, que afecten la ciutadania d’Andorra i al cos en la seva vida diària. Així, tots tres han remarcat la importància que ha tingut el servei de l’ordre durant la pandèmia, “on hem hagut de coartar drets fonamentals, però era necessari”, ha indicat Espot. També la digitalització que s’està portant a terme a tots els departaments, i que són l’exemple de l’evolució del cos. I, també, de la importància de la dona i de què cada cop hi hagi més presència femenina entre els efectius. Espot, a més, dintre dels seus reconeixements, ha destacat el dirigit cap a Moreno, a qui ha definit com a una persona “lleial i bona”.

Gran part de l’esdeveniment, però, l’ha ocupat el lliurament de condecoracions i distincions a diversos agents, administratius i jubilats. En primer lloc, s’han atorgat les de bronze, argent, la insígnia daurada a la dedicació policial i la creu daurada. Així, s’ha reconegut la tasca de gairebé un centenar de policies pels seus 15, 20, 30 i 40 anys de servei. “Volem donar-los les gràcies pels anys de constància i dedicació”, ha indicat Moreno.

A la sala del Centre de Congressos hi eren presents agents de tot el món. Des dels països veïns, com Portugal, Irlanda, Bèlgica i, fins i tot, de l’FBI. Alguns d’ells, de l’FBI concretament, no, però sí espanyols, han rebut la condecoració daurada. Concretament, un dels més destacats, ha estat l’ex cap dels Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero. També al director adjunt andorrà, Bruno Lasne, se li ha atorgat aquesta distinció. Per últim, però no per això menys important, tres dels gossos de la unitat canina que es jubilen han rebut el seu reconeixement.


Etiquetes

Comentaris (8)

Trending