“Tenim la urbanització de cap per avall”

L’aparició de filtracions de ciment arran les obres al Balcó d’Ordino i també la brutícia a les terrasses de la comunitat que hi ha al costat acaba amb la paciència d’uns veïns que ja han contactat amb el comú i que estudien dur a terme accions legals per aturar la promoció

Despreniments de rocs, trencaments de vidres, terrasses danyades i plenes de taques de ciment, carrers sense llum durant dies, camions amunt i avall, molta pols i l’asfalt cada vegada més deteriorat a una urbanització privada del Coll d’Ordino on el soroll s’ha instal·lat durant tot el dia. Les obres de dues promocions de luxe que s’estan realitzant al Balcó d’Ordino estan acabant amb la paciència dels veïns, que pateixen per la seva seguretat i veuen minvat el clima de tranquil·litat del que gaudien abans.​

Les construccions són legals, sí. Compten amb tots els permisos necessaris, o almenys, així ho afirmen el comú de la parròquia i Govern, però preocupen i molt. Especialment, els treballs de preparació del terreny per aixecar un dels edificis, per la inestabilitat de la zona i perquè es troba molt a prop d’una de les comunitats veïnals. Ara, també sembla que els micropilotatges que s’estan realitzant han provocat filtracions inesperades de formigó.

La cimentació amb micropilotatges ha provocat despreniments a un mur de pedra seca, arribant a trencar alguns vidres de la comunitat.

Des de l’interior de l’edifici on viuen els veïns afectats es poden veure amb claredat les obres. A escassos metres de les finestres, s’està realitzant cimentació amb micropilotatges a un terreny terraplenat i ha provocat despreniments a un mur de pedra seca, arribant a trencar alguns vidres de la comunitat. La preocupació dels propietaris és evident. Fins i tot, surten al passadís per vigilar que no tornin a caure rocs.

Això és una vergonya, tenim els balcons plens de taques de ciment i l’asfalt del carrer cada vegada més deteriorat” argumenta un dels veïns. “Abans era una zona tranquil·la i ara el soroll durant tota la jornada és insuportable”, afegeix. Un altre dels residents comenta “tenim un mur de pedra seca a tocar de casa que no és estable. El comú hauria de reforçar-ho o col·locar algun tipus de protecció abans de continuar amb les obres”.

El cònsol major d’Ordino, Josep Àngel Mortés assegura que les promocions tenen tots els permisos en regla, tant els proporcionats per part de la casa comuna com els atorgats per Govern i que “no hi ha cap motiu per aturar-les”. No obstant això, la mancomunitat de la urbanització afectada està estudiant accions legals per aturar les obres després de comprovar que les demandes per carta al comú no han tingut cap efecte.

Els responsables de la promoció El Lloser asseguren que es compleix la normativa vigent i “hi ha totes les garanties de seguretat i un estricte control d’enginyeria”

Els treballs que més preocupen són les del Lloser. Els responsables de la promoció no volen entrar en cap mena de ‘batalla’ amb els veïns de la urbanització, part del neguit dels quals poden arribar a entendre. Això sí, fonts properes als impulsors del projecte garanteixen, d’una banda, la legalitat de tot plegat i, de l’altra, la seguretat de la construcció. “Hi ha totes les garanties i un estricte control d’enginyeria”, remarquen les fonts que indiquen, també, que el tall de llum que hi va haver o el fet que sigui deteriorant la calçada del carrer d’accés té més a veure amb l’altra obra que no pas amb la del Lloser.

Per al que aquesta respecta, asseguren les fonts, “la fonamentació es fa sobre la roca; quan hi hagi terraplenat es construiran els micropilots necessaris per anar a buscar la pedra”. En aquest sentit, “tot està controlat” i segons aquestes fonts només ha caigut una pedra. “Tot es fa seguint la legislació vigent. El mur de contenció no es toca i l’edifici no s’hi recolza.” Tot remarcant novament que no es vol cap picabaralla, entenen que ara, després d’un parell de dècades d’haver fet una inversió i haver gaudit d’unes condicions, els veïns de la zona veuran minvades les vistes de què gaudien i el sol que els entrava a casa. Llei de vida. I dels plans d’urbanisme. Ara, al Balcó d’Ordino, les molèsties no els hi treu ningú.

Micropilotatges a tocar del mur de pedra seca

Un camió travessant la urbanització

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending