Rebelo para la tempesta

Algun llamp i algun tro hi ha hagut aquesta tarda en el cel d’Andorra la Vella, i tot i avançar l’arribada i canviar algunes ubicacions perquè el president portuguès pogués estar a cobert, el dirigent lusità ha pogut treure a passejar la seva afabilitat a l’aire lliure

La tempesta ha estat de somriures i abraçades. De bon rotllo. L’afabilitat que desprèn el veterà president portuguès Marcelo Rebelo de Sousa. A cop de mòbil -a fe de Déu que és aficionat als selfies-, el dirigent lusità ha frenat el temporal que amenaçava de caure al Principat aquesta tarda de mitjan juny. Cert: hi ha hagut algun llamp i algun tro. I fins i tot unes quantes gotes. Però l’alerta taronja s’ha esvaït ràpid. Deu haver estat l’efecte Rebelo.

L’amenaça de pluja forta i vendaval no menys seriós ha fet avançar l’arribada del president portuguès i ha obligat a canviar alguns escenaris de la visita perquè Rebelo i tota la seva comitiva -i la comitiva andorrana, és clar- poguessin estar tant com fos possible a cobert. Encara que això potser ha evitat un bany de masses com el que hauria pogut ser, encara Déu n’hi do l’afabilitat que ha pogut mostrar el polític de centre-dreta portuguès i l’estima que li han pogut retornar els seus conciutadans.

I la treva en la tempesta, que no ha evitat, això no, que la visita de Rebelo hagi sigut poc més que llampec en aquest repartiment de salutacions per diversos països on l’emigració portuguesa és important i cal fer-los arribar l’escalf el motiu del 10 de Juny, el Dia nacional de Portugal, han permès la comitiva que encapçalava el president lusità poder fer una bona part de les activitats a l’aire lliure.

Que si la tuna, que si una part de la mostra folklòrica… fins i tot la gastronomia i, sobretot, saludar i rebre i donar abraçades a la comunitat. Que per això fa l’home quilòmetres i quilòmetres. Perquè els seus, aquells que han hagut de marxar del seu país però se’l senten tan a prop -en això els portuguesos en són un clar exemple-, puguin tenir clar que el seus dirigents no els obliden. I si inicialment era la meteorologia la que es volia rebel·lar, finalment ha estat Rebelo qui s’ha imposat.

reportatge gràfic: Altaveu Mèdia / Servei Fotogràfic del Govern d'Andorra (SFGA)

 

Etiquetes

Comentaris

Trending