El passaport canviant

La policia deté un home quan sortia cap a França perquè, tot i ensenyar documentació real, en un control anterior, havia presentat un carnet d’identificació fals

Utilitzar un document d’identitat fals té, evidentment, els seus riscos. El més lògic és que te’l demani la policia i que l’agent que el miri s’adoni que és inautèntic. També pot passar que en un termini curt de temps a algú li demanin dos cops i no recordi que, la primera vegada, el va emprar i, llavors, ensenyi els papers reals. Si l’agent està a l’aguait pot ser un tot un problema. Així ho ha pogut comprovar un home aquest cap de setmana.

Tot va succeir aquest diumenge, cap als volts de les sis de la tarda. Agents del servei d’ordre es trobaven realitzant un control rutinari de documentació a la duana entre Andorra i França quan van aturar dues persones que es disposaven a sortir del país. Un, de 32 anys, va ensenyar un carnet que els membres del cos van detectar de seguida que era fals. Per tant, el van detenir.

L’altre, de 24 anys, en canvi va ensenyar el seu autèntic passaport. Per tant, a priori, no hauria d’haver tingut cap complicació, si no fos per un detall gens superflu: no era el primer cop que la policia el controlava. I, l’anterior vegada, sí que havia presentat un carnet fals que, llavors, va colar.

Una ràpida mirada als arxius informàtics del cos va permetre comprovar aquest extrem. Per tant, igual que el seu company de viatge, va ser detingut. A tots dos se’ls imputa un presumpte delicte contra la seguretat en el tràfic jurídic.  

Etiquetes

Comentaris

Trending