Les paraules per lluitar contra les desigualtats

Els primers títols proposats són 'La Tribuna', d'Emilia Pardo Bazan, i 'Carme Balcells, traficant de paraules', de Carme Riera, per fer una retrospectiva al feminisme

Un club de lectura per donar a conèixer i "fer pedagogia" sobre el feminisme a través de llibres. Aquesta és la nova proposada de l'Associació de Dones d'Andorra (ADA) per donar llum a les desigualtats entre homes i dones i és que "el pitjor que hi pot haver és la invisibilitat d'un problema". Amb dues sessions inicials esperen que sigui l'inici d'una nova activitat oberta tant a homes i dones.

Un club de lectura per on, a través de la paraula, es lluiti contra les desigualtats i “fer pedagogia”. Amb aquest objectiu l’Associació de Dones d’Andorra (ADA) han fet un nou pas dins del pla estratègic que han dissenyat en aquesta nova etapa i a través d’aquesta nova iniciativa volen donar visibilitat als models de dones que han aconseguit alguna fita en la seva vida personal o laboral i que puguin servir de referència, així com aprofundir en els principis del feminisme perquè “el pitjor que hi pot haver és la invisibilitat d’un problema”.

Tot i portar per títol la paraula feminista, la vicepresidenta de l’entitat, Cristina Rico, ha assegurat que “és un club obert a tothom, persones que tinguin interès per la temàtica o vulguin aprendre coses noves" i ha animat tant a homes i dones a assistir-hi, perquè com, ha manifestat, "hi ha homes molt sensibles si dones masclistes". “Esperem que sigui dinàmic i que proposin títols, temàtiques, dinamitzadors, perquè el final, el que volem fer és una cosa que motivi i aporti alguna cosa”, ha afegit amb l’esperança que tingui una bona acollida i que encaixin els títols.

De moment, tenen programades dues sessions. La primera, el 19 de maig, amb La Tribuna d’Emilia Pardo Bazan i que dinamitzarà la catedràtica en literatura espanyola de la Universitat de Barcelona Maria Luisa Sotelo, que “és especialista” en l’autora. Carme Balcells, traficant de paraules, de Carme Riera, és la lectura proposada per la segons sessió, el 16 de juny, i que es tracta “d’una editora que ha estat un referent en un sector, el de les editorials, estava dominat en el seu moment per homes”, on l’encarregada de dirigir el col·loqui serà Roser Porta, periodista i escriptora.

Com en qualsevol club de lectora, els assistents tindran “l’espai de reflexió, on la gent opina i que surtin els punts de vista de la lectura”. En aquest sentit, Rico ha assenyalat que “el més fascinant és com el mateix llibre, les mateixes paraules, la percepció de les persones, la interpretació i valoració és diferent”. Dues sessions per veure l’acceptació que té, però amb l’esperança que en vinguin moltes més, sobretot, després de la parada de l’estiu.

Etiquetes

Comentaris

Trending