El malson de les trucades misterioses

Una família denuncia que Andorra Telecom els fa pagar una factura de 500 euros inflada per l’activitat anormal del mòbil del fill, quan es va demanar que es desactivés la línia quan tot just s’havia detectat un sobrecost de 200

Més de 500 euros. Fins aquí puja la factura telefònica que va rebre al desembre una família per part d’Andorra Telecom. El motiu? El fet que del mòbil del fill s’enviessin trucades i SMS a un número estranger. La mare denuncia que de seguida que van tenir constància d’aquesta situació es va demanar que a la línia del menor es desactivés l’opció de trucar o fer missatges, però la companyia va trigar hores a fer-lo. Al llarg d’aquest temps, l’import a deure es va disparar.

Així ho ha explicat Eva Royo a Altaveu, tot lamentant la situació amb la qual s’ha trobat. Tot es remunta al mes de desembre. Un matí, quan ja el noi estava fora, Andorra Telecom els va trucar. “Eren les nou; ens van dir que el telèfon havia estat fent trucades estranyes, internacionals, i enviant SMS. Llavors, la factura ja era de 200 euros”, relata la mare. Ràpidament, i vist que el nen ja estava al col·legi i que no se’l podia avisar -i tenint clar que no eren pas responsabilitat del menor, que “estava dormint”-, es va “demanar que bloquegessin els missatges i les trucades que es poguessin fer des d’aquella línia”.

La família descarta recórrer a un advocat pel cost que tindria, però valora l’opció de presentar una queixa davant el Raonador del Ciutadà

Hores més tard, “ens vam adonar que es continuaven fent”, malgrat la petició feta, i suposadament acceptada, per Andorra Telecom. I, llavors, els diners a pagar ja ascendien a més de 500 euros. Avisada la companyia, ara sí, es va poder bloquejar el telèfon. El problema es que l’operadora ja tenia clar que volia cobrar aquesta factura.

“Un noi em va dir que ja em trucarien i que mirarien si es podia fer algun gest comercial”, continua relatant la mare. Dies després, “ens van oferir un descompte, de 130 euros”. Per tant, igualment havien de pagar uns 400, malgrat que “al matí els vaig dir que tallessin la línia i llavors només hi havia un deute de 200”.

Royo va decidir fer una reclamació, però no pas per la via habitual. “Enfadada, el gener vaig enviar una carta al director. Un mes més tard, em va trucar una dona per parlar de l’afer, tot i que no era la responsable del departament pertinent”, explica. La proposta era la mateixa. La companyia volia fos com fos cobrar la factura.

La mare comenta que, fins i tot, “vaig demanar la gravació de les trucades”. Volia, bàsicament, tenir la prova que havia fet la demanda de tallar la línia. No ha estat possible accedir-hi. “Em diuen que no poden passar-ho i al·leguen un tema de protecció de dades”, lamenta.

Sobre altres possibles opcions, Royo descarta presentar cap acció legal. Bàsicament perquè el cost de l’advocat acabaria superant el de la factura. En canvi, sí que es planteja acudir al Raonador del Ciutadà a denunciar una situació que considera molt injusta.

Comentaris (7)

Trending