Llegir poesia abans de travessar el carrer

Vint passos de vianants del centre històric de la capital s’han decorat amb versos d’autors de fins a 15 països com a mostra de la riquesa cultural del Principat, en el marc de la tretzena edició de la Setmana de la Diversitat Cultural

La setmana de la diversitat ha viscut aquest dilluns el seu tret de sortida. Ho ha fet amb una passejada ben curiosa pel centre històric d’Andorra la Vella, que ha permès descobrir els vint versos que s’han pintat als passos de vianants. Una forma de posar en valor les diferents cultures que conviuen al Principat. A la iniciativa s’han sumat botigues de la zona decorant els seus aparadors.

L’esdeveniment arriba enguany a la seva tretzena edició. El dia fort es viurà dissabte, a la plaça Guillemó, amb una barreja d’actuacions dels diferents grups culturals presents a Andorra amb una mostra de la seva gastronomia. Al llarg de la setmana, però, es pot anar escalfant l’ambient si es camina pel casc antic. I, sobretot, si es travessa els carrers.

Seguint l’estela d’una idea que ja va tenir bona acollida ara fa un temps al barri de Riberaygua i Travesseres, cada punt d’encreuament s’ha decorat amb un vers provinent d’una poesia. Com ha explicat la consellera comunal Leticia Teixeria, els encarregats de seleccionar-los han estat les diferents associacions de residents i culturals.

I així han sortit els 20 versos. D’autors de quinze països diferents i en vuit idiomes, tots ells amb presència al Principat. Octavio Paz, José Saramago, Simón Díaz o Joan Roure, entre altres. Les seves paraules es poden veure quan s’ha de travessar un carrer de la zona. Hi són representants Estats com Espanya, Portugal, Veneçuela, Perú o Ucraïna.

A banda, també s’han volgut sumar a la iniciativa diferents negocis instal·lats al centre de la capital. Fins a vuit han decorat el seu aparador en homenatge a alguna de les entitats participants en la setmana de la diversitat. Una iniciativa que serveix per demostrar l’enorme riquesa cultural de la qual gaudeix el Principat. Part d’ella, per cert, ara es pot veure si es mira a terra.

Comentaris (5)

Trending