L’aventura andorrana d’un soci del ‘Café del Mar’: de possible conseller català d’Interior a l’Eivissa Experience

L’empresari Joan Dídac Gallardo és qui hi ha al darrere del nou local d’oci nocturn que està acabant d’ultimar la seva obertura a l’antic Restaurant Pobladó d’Andorra la VellaExpert en seguretat i exdirigent de DYA Ayuda en Carretera, l’inversor és ara un dels principals responsables de la distribució de franquícies de la icònica marca lligada a Eivissa i el ‘chill out’

El pessic d’Eivissa que ha de fer parada a l’antic Restaurant Pobladó d’Andorra la Vella és més que un pessic. Potser un bocí. I tot i estar situat enmig de muntanyes, té més contacte amb el mar del que sembla. Concretament amb Café del Mar, la icònica marca bastida a partir d’un local d’oci nocturn eivissenc emblemàtic creat als anys de la dècada de 1980 i construït al tomb de la música que avui es coneix com a ‘chill out’. Rere l’Eivissa Experience, el local que hauria d’obrir portes a principi de maig al Pobladó amb 3.000 metres quadrats compartimentats en diverses sales, jardí o aparcaments, hi ha un dels socis del Café del Mar eivissenc. Per als no iniciats el nom de Joan Gallardo els dirà poca cosa. El seu currículum, per bé i per mal, de poca cosa no en té gens. Ell és, almenys formalment, l’inversor. Qui s’hi juga els ‘quartos’.

Gallardo és actualment un dels principals o potser fins i tot el principal cap visible -encara que a l’ombra- de la distribució de franquícies de Café del Mar. Certament, davant seu sempre hi apareixen altres noms. Altres societats. Però des de fa uns anys, especialment coincidint amb l’aterratge de Café del Mar a Barcelona -amb un munt de problemes i dificultats en matèria financera-, Gallardo mou molts dels fils de la icònica marca. I ara ho fa des d’Andorra. Ara o des que a finals del 2013, principi del 2014 va aterrar a Andorra.

Gallardo registra el novembre del 2013 la patrimonial Medacorba Comerç Internacional, des de llavors resideix al Principat i des d’aquella societat du a terme la inversió al Pobladó, arrendat

Va ser llavors quan aquest empresari nascut a Mollet del Vallès i de 44 anys va constituir al Principat la seva pròpia societat patrimonial. Medacorba Comerç Internacional és la societat limitada unipersonal que administra Juan Diego Gallardo Soria. El Gallardo de l’Eivissa Experience i el Café del Mar, vaja. Joan Gallardo, Juan Diego Gallardo, Joan Dídac Gallardo. Depèn. De Medacorba, una empresa dedicada a la “gestió i explotació del patrimoni propi” segons el seu objecte social, n’hauria de penjar formalment el comerç (Eivissa Lounge Bar) que explotarà el negoci del Pobladó. 

La concepció de l’Eivissa Experience en principi no s’hauria d’assemblar a la del Café del Mar quant a l’oferta que pretén fer. Però vaja, en principi l’establiment del Pobladó tampoc no havia de tenir res a veure amb ningú de la marca eivissenca. I Gallardo, en canvi, n’és l’impulsor, l’inversor. De Medacorba n’és administrador i soci únic. Però no són descartables altres aliances encara que sigui en un segon nivell. No es pot oblidar, per exemple, que l’empresari financer andorrà Manel Cerqueda també tindria vincles accionarials amb la franquiciadora de Café del Mar, especialment amb la divisió d'expansió hostalera. Formalment, però, al Pobladó, arrendat pels impulsors del projecte d’oci nocturn, qui hi posa els diners és Joan Gallardo, l’home que, en públic, s’estima més, sempre, passar desapercebut. 

El sector de la seguretat… i altres

Gallardo, Joan, Joan Dídac o Juan Diego, és especialista en seguretat.Tant que allà pel 2010 va entrar en les travesses que tenia Artur Mas a l’hora de triar conseller d’Interior per al que havia de ser el seu primer govern català.Gallardo no va arribar a la conselleria, però ningú no dubta que almenys llavors estava ben connectat amb els cercles polítics convergents. Fins i tot, potser amb els cercles convergents més propers a Unió, encara que no ha militat mai en cap de les dues formacions polítiques.

A Catalunya, a Espanya, l’impulsor ara de l’Eivissa Experience ha estat vinculat oficialment a diverses empreses, algunes d’elles domiciliades actualment en un mateix lloc: Diagonal 468. Empreses d’ambulàncies, de formació, d’emergències… Un centre que oferia serveis socials a persones amb discapacitat a la població basca de Basauri… Joan Gallardo ha participat en diverses expedicions per facilitar ajuda tècnica humanitària en terratrèmols succeïts en diferents parts del món, i també ha estat alt dirigent de l’organització DYA Ayuda en Carretera, per la tasca amb la qual va rebre diverses distincions. Una de les societats lligades a DYA de la qual va formar part també l'empresari català és Emergències Plus, domiciliada avui a Caldes de Montbui, on vivia Gallardo. 

L’empresari català ara resident al Principat -Medacorba Comerç Internacional està domiciliada al carrer Major de Santa Coloma- també ha estat vinculat a consultores empresarials o estratègiques (Filia Advisor Group) o destinades a la seguretat (Security&Safety Sistems Can Padró). I a qüestions d’informació i intel·ligència. De fet, Gallardo va aparèixer durant uns mesos de l’any 2011 lligat a Intelligence & Strategic Ten Group, una altra consultora, en aquest cas establerta socialment a Aranjuez. I que se la va vincular amb l'espionatge suposadament fet per Método3 perquè la companyia hi havia contractat alguns serveis. Res, però, que fos atribuïble a un Gallardo que el 2013 aterra al Principat. I, des d’aquí, des d’Andorra encara que òbviament movent-se el que fa falta i quan fa falta, acaba entrant a ‘Café del Mar’.

I just ara que el projecte a Barcelona fa més figa que mai, o això sembla -una de les empreses que està rere l’explotació del negoci del Port Fòrum de la capital catalana encara que en terme municipal de Sant Adrià del Besós, a tocar del conflictiu barri de la Mina, és Glover Meridian Center, encapçalada actualment i formalment per un empresari que surt als ‘papers’ del ‘cas Pujol’-, i que Joan Gallardo i la seva distribuïdora de franquícies li hauria retirat la marca,ara és el propi Gallardo qui està acabant d’adequar l’antic Restaurant Pobladó per portar la seva experiència eivissenca al cor dels Pirineus. Pretén esdevenir el local de referència per a la gent de mitjana edat. I la seva presentació a les xarxes socials està causant furor al país. Que comenci, doncs, la festa. Que s’alci el teló.

-

Relacionat

Un pessic d’Eivissa al Pobladó

Comentaris

Trending