El judici de l’exlíder del tomàquet haurà d’esperar

El nord-americà Scott Sayler està acusat de blanqueig, un delicte que porta arrossegant diversos anys i pel que, finalment, si no surt un nou inconvenient, serà jutjat al juliol

Semblava que no seria possible, però la defensa ha aconseguit ajornar el judici per blanqueig contra Scott Sayler, exlíder mundial del tomàquet. La petició inicial ha sigut de poder ajornar-lo i fer les declaracions per videoconferència, fet al qual el tribunal s’ha negat rotundament. Finalment, Sayler haurà de personar-se el dia 1 de juliol a les dependències de la Seu de la justícia.

Sayler va ser acusat fa diversos anys als Estats Units d’Amèrica (EUA) per inflació dels preus i per diversos suborns als responsables de compres de les principals marques de menjar. Es va convertir en el líder mundial del tomàquet. Fins a 3 milions d’euros tenia l’empresari a un compte andorrà, quantitat que se li va bloquejar a petició dels EUA quan va ser jutjat al seu moment pels delictes al seu país natal.

Avui, se’l jutjava per blanqueig de diners, per aquesta quantitat que Sayler va dipositar al principat. Però el nord-americà no s’ha presentat perquè ahir la seva defensa va sol·licitar un ajornament. Principalment, es demanava ajornar la vista perquè l’acusat pogués comparèixer per videoconferència, però el tribunal s’hi ha negat en rodó. El fiscal ho ha reiterat, aquest tipus de declaracions no asseguren una instantaneïtat. Tampoc s’hi ha presentat cap document mèdic que demostri que existeix una impossibilitat per traslladar-se a Andorra.

Tot apuntava a una denegació de la petició de l’ajornament, però finalment s’ha aconseguit. Sayler compareixerà l’1 de juliol a la Seu de la justícia d’Andorra pel seu delicte de blanqueig. Dos mesos més pel judici a l’exlíder mundial del tomàquet.

Etiquetes

Comentaris

Trending