Gelosia més enllà del trencament

El Tribunal de Corts ha condemnat a una dona que va intentar entrar a la casa de l’exparella per comprovar si ja estava a una altra A banda d’intentar accedir a l’habitatge, també va agredir l’home i només l’arribada de la policia va aturar la ràbia de la processada

És ben sabut que no totes les relacions sentimentals finalitzen bé. N’hi ha que ho fan com el rosari de l’Aurora. Un bon exemple és la d’una dona que, justament, ha acabat asseguda a la banqueta del Tribunal de Corts arran de la baralla mantinguda amb la seva exparella, quan intentava accedir al que havia estat el domicili comú per comprovar si l’home ja havia trobat una nova companya sentimental.

La processada i la seva parella havien decidit separar-se a finals d’octubre del 2016. Ella, llavors, va optar per abandonar el domicili on havien conviscut i marxar amb els seus pares a Huelva. A finals de novembre, va tornar al país amb la idea de recollir les pertinences que encara quedaven a la casa, però la cosa es va acabar complicant.

El dia abans, el 29 de novembre, ja va haver tensió, amb una discussió pujada de to que va acabar amb un acord, entre cometes, de mínims. La dona tornaria l’endemà per agafar els seus objectes. Ho va fer amb una empresa de mudances la tarda del dia 30 i, més o menys, tot va transcórrer amb normalitat.

A la nit, però, l’ara condemnada va decidir tornar a la casa. Sospitava –i així ho volia comprovar- que qui havia estat la seva parella ja havia trobat una nova relació sentimental i el volia enxampar. Va picar, primer, al timbre. El seu ex no li va obrir i ella va optar per anar cap a la porta del garatge, que sabia que no tancava correctament. Hi va entrar i allà es va creuar amb l’home, que va persistir en la seva decisió de no deixar-la passar. A partir d’aquí, la cosa va passar a majors.

Tots dos es van barallar i la dona va reaccionar de forma dura. El va mossegar i el va esgarrapar. L’home es va aconseguir lliurar i va entrar al pis, tancant la porta d’accés des del garatge. Ella no es va rendir i va intentar obrir-la fent palanca amb una llima, fet que va provocar encara més ferides, en aquest cas a les mans, a l’ex. Només la intervenció de la policia va posar fre a l’actitud de l’ara condemnada.

Se li ha imposat una pena de tretze mesos per violació de domicili i maltractament a l'home, reduïda per l'indult dels Coprínceps

El Tribunal entén, per una banda, que es va produir un delicte de violació de domicili amb violència en grau de temptativa. Ho fa malgrat que l’advocada de la processada va argumentar que la separació “per donar-se un temps de reflexió” i, per tant, s’havia considerat que encara hi vivia allà. Per als magistrats, però, queda clar que ja no era casa seva, especialment pel fet que aquella mateixa tarda havia anat a recollir els objectes personals i, fins i tot, li havia tornat les claus a l’agredit. “Confirma que, quant menys, a comptar d’aquell moment, el xalet deixava de ser el domicili de la processada”, indica la resolució condemnatòria. També entén provat el Tribunal que la dona “hi va voler entrar contra la voluntat de qui hi vivia”.

A banda, també s’hauria produït un delicte de maltractament en l’àmbit domèstic i una contravenció penal de lesions dolosos. Per això, inicialment se l’ha condemnat a 13 mesos de presó condicionals (vuit per la violació de domicili i cinc pel maltractament) a banda de quinze dies d’arrest domiciliari, també condicional. A aquestes penes, però, se li aplicarà el benefici de l’indult de sis mesos decretat pels Coprínceps.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending