De l’orquestra a la comptabilitat i a animar la Cortinada des del balcó

(AMB VÍDEO) Gemma Montalà surt de tant en tant a la terrasseta de casa a posar música i fins i tot en alguna ocasió s’ha engrescat a entonar el ‘Volveremos a brindar’Vallenca, fa cinc anys que viu al Principat i havia cantat un parell d’anys en una orquestra de Lleida, diu que estaria bé que els veïns s’anessin rotar en l’animació

Vallenca, Gemma Montalà Güell fa cinc anys que viu al Principat. Com tants residents al Principat, intenta passar de la millor manera el confinament imposat per culpa del coronavirus. Els darrers dies s’ha convertit, sense pretendre-ho, en una de les animadores de la Cortinada. Sempre que pot, surt al balcó a posar música micròfon en mà. Fins i tot un dia es va atrevir els temps que va cantar en un orquestra. ‘Volveremos a brindar’, una cançó composada arran del Covid-19, va ser el tema escollit.

Explica que va passar nervis. Però que entre la família i els veïns la van engrescar a recuperar l’essència d’allò que havia fet fa una mica més d’una dècada. Ara és comptable en un despatx d’economistes. Però entre els 18 i els 20 anys, aproximadament, va ser una de les veus de l’orquestra lleidatana ‘Show de Nit’. A part d’algunes classes de música que va fer a l’institut, la pràctica la va adquirir en els assajos.

Ara, en públic, res no fa. De fet, des que va arribar al Principat, el seu ‘hobby’ es queda dins les parets del pis. A casa. Dies enrere va enregistrar-se, com fa altres vegades, cantant el ‘Volveremos a brindar’. I va enviar l’àudio a casa. Entre els familiars i els veïns la van animar i més enllà de posar música per l’altaveu i llançar crits d’ànim o demanar als infants quines cançons volen, també es va llançar a cantar. De moment un sol dia. Però amb prou èxit si es té en compte els aplaudiments del veïnat.

Tot s’hi val per passar els dies de confinament. I sense poder fer les calçotades que ara, una vallenca com ella, faria dia sí dia també en condicions normals. Ara es confirma en sortir al balcó i posar música i demanar als altres veïns que també treguin el cap a la terraseta. “Estaria bé que s’anessin rotant els veïns, que no sempre s’està de bon humor i a vegades també seria d’agrair que animessin al que anima”.

 

Comentaris (2)

Trending