Campanya turística ‘desemmascarada’

L’espot promocional del turístic ‘Countrybreak’ causa estupefacció fins i tot al ministeri de Salut perquè no hi ha cap dels intervinents que aparegui amb mascareta enlloc

Ni un sol rastre de cap mascareta. Ni de casualitat. De fet, les imatges de l’espot promocional del ‘Countrybreak’ no són d’ara. Són recuperades d’accions anteriors. D’altres promocions ‘menors’, per dir-ho d’alguna manera. S’ha reciclat material audiovisual. Per a Andorra Turisme és, en certa manera, d’allò més normal. Però per molts d’aquells que han visionat les imatges, que no aparegui cap rastre de les mesures que hi ha implantades al país sorprèn. Deixa estupefacte. Fins i tot al ministeri de Salut l’espot ha enganxat a contrapeu.

La campanya ha estat anunciada aquest dimarts. No estava prevista inicialment i hauria de servir com a pont entre les campanyes d’estiu i de l’Andorra Shopping Festival 2020. Té com a objectiu, segons Andorra Turisme, potenciar l’oferta de compres, de cultura, de gastronomia, de salut i bellesa. D’aquesta manera es vol allargar l’estiu captant turistes durant aquest mes i especialment durant els caps de setmana, asseguren des de l’agència pública de promoció turística. Si es fa cas només a l’espot, es pot passejar per l’avinguda Carlemany tan alegrament sense mascareta. I un cambrer d’un restaurant tampoc no l’ha de dur.

El pla de comunicació estava previst que s’iniciés avui tant a Espanya, en concret a Catalunya, València i Aragó, com a França a la regió d’Occitània. La promoció se centra justament en l’espot publicitari en qüestió que s’hauria de poder veure -si les directrius de Salut, per exemple, no hi fan donar un gir- en diferents televisions regionals com TV3, Aragón TV i France 3 (Migdia-Pirineus i Llenguadoc-Rosselló).

Amb tot, Andorra Turisme no hi veu major problema. La promoció, la creació audiovisual, “és aspiracional, no reflecteix la realitat”. És a dir, “la voluntat és transmetre” el que un pot arribar a sentir al Principat. A més, han indicat les fonts, “en cap moment no es mostren aglomeracions”. “Els anuncis transmeten unes experiències, no reflecteixen la realitat”. I com s’ha dit, l’espot s’ha recuperat d’una campanya anterior. Però és que un dels elements clau de l'Andorra actual és que el port de la mascareta és obligatori (entre altres coses).

Andorra Turisme considera que el viatger, el visitant, “cadascú”, ha de ser “prou responsable” i saber que abans d’anar a un lloc ha de consultar en quines condicions ho ha de fer i quines condicions es trobarà allà on vagi i, en aquest sentit, remarquen les fonts consultades, l’agència remarca que tant en el seu lloc web com en tantes i tantes promocions i cartelleria i altres que realitza deixa clara i evident la normativa vigent al Principat en relació amb la Covid. “No té res a veure una cosa amb l’altra.”

Però ‘desemmascarada’ està, la campanya de promoció turística.

Comentaris (6)

Trending