Aromes de Dama Blanca

El camí de la Senyoreta és el primer itinerari de la parròquia en estrenar el projecte Sant Julià Màgica on el visitant podrà olorar una fragància i viure altres experiències

Comentaris

El camí de la Senyoreta es el primer itinerari de la parròquia en estrenar el projecte Sant Julià Màgica on el visitant podrà olorar una fragància i viure altres experiències com visitar una caseta o descobrir el llop. El primer recorregut es farà aquest dijous i l'itinerari està dirigit especialment al pùblic familiar.

Els visitants podran conèixer la llegenda de la Dama Blanca amb la narració d'Assumpta Mercader i la música d'Els Pardals al llarg del camí de la Senyoreta que comença a la Riberola, al km 8,5 de la carretera general 1, enfront del centre comercial River. El desnivell és de 250 metres i la dificultat és mitjana.

Un dels principals atractius és una caixa on després d'introduir uns elements que trobaran pel camí, els excursionistes podran olorar la fragància de la Dama Blanca que no es descarta convertir-la també en un producte comercial en un flascó.

El cònsol major, Josep Majoral ha explicat que la proposta va dirigida al públic familiar. "Una cosa que ens va ensenyar la pandèmia és que la gent busca espais naturals i aquest projecte s'emmarca en la sostenibilitat que és una de les claus del mandat". La cap del departament de Turisme, Canòlich Ribot ha dit que la idea va sorgir quan l'historiador David Mas va anar al comú per plantejar la possibilitat de visibilitzar les llegendes de la parròquia mitjançant uns itineraris. El de la Senyoreta és el primer però ja se'n preparen més i un podria ser el de la cova de l'ossa, a Rocafort.

El Roc de la Senyoreta ha estat netejat de la vegetació que l'envoltava

La llegenda de la Dama Blanca té el seu punt culminant en un roc que s'ha netejat de la vegetació i des d'on ella vigilava les entrades i sortides per la duana sud. El roc  fa prop de tres metres d'alçada i compta amb tres estrelles de cinc puntes que han estat localitzades recentment per Jordi Casamajor. Els petròglifs són habituals en altres indrets d'Andorra com ara el Roc de les Bruixes a Canillo.

 La Dama Blanca  simbolitza la independència i les llibertats andorranes davant el poder feudal. En l'adequació del camí i a banda del departament de Turisme, hi han participat el de boscos un fuster, una dissenyadora i la creadora de la fragància de la Dama Blanca.

Per fer l'itinerari cal tenir més de vuit anys i hi ha deu punts que estan recollits en un llibret editat en quatre idiomes – català, espanyol, francès i anglés- i en cada un d’ells hi haurà un repte diferent com ara descobrir personatges, recollir coses, trobar la casa de la Dama Blanca o veure on s'amaga el llop.

Les sortides estan programades demà i els dies  3, 10 i 17 d’agost. Cal adreçar-se a l’oficina de Turisme de la plaça Laurèdia o bé trucar (Tel. 744 045) per fer reserva prèvia perquè hi ha limitació de places pel tema de la sostenibilitat. Les sessions de l’agost comptaran amb la presència de David Mas i totes tenen un preu de cinc euros per adults i dos per infants. 

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending