Andtropia, l’empresa que busca promoure la solidaritat

Marta Alberch, exdirectora d’Unicef, és la fundadora i directora d’aquest nou projecte al país

Antropia va néixer fa dos mesos com un projecte per connectar filantrops, ONG i associacions amb propostes innovadores, que aportin un punt diferenciador. Marta Alberch, que fins març va ser la directora d’Unicef, es posa al capdavant d’aquesta empresa amb un objectiu clar: “ajudar a les entitats a gestionar els seus projectes i tirar endavant la seva acció social”.

Aquesta nova empresa andorrana se centrarà en dos pilars fonamentals, dos tipus diferents de serveis: la filantropia i la gestió social. En el primer d’ells, Alberch vol ajudar a totes aquestes persones que busquen posar el seu granet de sorra a aconseguir trobar aquells projectes amb els quals es troben més identificats. “Donarem un servei personalitzat, que s’adeqüi a allò que busca la persona interessada i farem un seguiment de la donació”, ha explicat Alberch.

L’altra pota, basada en la gestió social, se centrarà en l’acompanyament dels temes socials que puguin afectar directament a les ONG o associacions. “Des de redactar informes i memòries, ajudar a fer que creixin o, si tenen projectes innovadors, els donarem un cop de mà perquè trobin els recursos per tirar-los endavant”, ha explicat Alberch.

La cartera de projectes amb la que comptarà Andtropia serà variada, però principalment centrada en l’agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible. “Per a tots aquells que ens dediquem a aquest món, l’agenda 2030 és la nostra base fonamental, hem de partir d’aquí i, si cal, anar expandint i buscant altres projectes fora”, indica la directora.

Aquest nou projecte que s’ha presentat avui treballarà, de manera imminent, en projectes, fundacions i associacions andorranes. “Volem posar el focus primerament nacional i després anar expandint la nostra ajuda”, d’aquesta manera, s’ha generat una empresa que és “única al país”, que tractarà temes variats i, sobretot, innovadors.

Comentaris (1)

Trending