Així neix un nou carrer

Les obres per retornar la parcel•la del Prat Gran al seu estat original i urbanitzar la zona permeten albirar la via marcada al pla d’urbanisme que separarà en dos el terreny de l’antic espai lúdic d’Encamp

Fa setmanes que la propietat del terreny on havia estat el Prat Gran d’Encamp van engegar les obres per retornar-lo al seu estat original i urbanitzar. En els darrers dies, a més, s’ha començat a veure com els treballs marquen el que serà el futur nou carrer del poble. La via separar en dos trossos la parcel·la, a l’espera del que es decideixi fer allà.

Del Prat Gran gairebé no en queda res. Pocs elements es reconeixen del que havia estat el gran espai lúdic de la parròquia. Tot just, potser, alguns arbres i una de les dues entrades. Al llarg d’aquestes setmanes d’obres, s’han enderrocat tots els edificis, com ara el que albergava el bar o les antigues seus del servei de policia i de circulació. Res queda ja, tampoc, de la plaça on hi havia un peculiar rellotge solar, que no s’ha pogut (o volgut) conservar.

També s’ha tirat a terra bona part del mur que envoltava el parc. De fet, la porta nord, la que donava a la cruïlla entre l’avinguda Príncep Benlloch i el passeig de l’Alguer també ha estat enderrocada. Queda encara l’altra, la sud, la que dona a la rotonda del carrer de la Molina.

WhatsApp Image 2021 05 02 at 16 opt
Previsió de l'urbanització de la parcel·la al plat d'urbanisme.

I, justament, entre aquests dos punts, és on el pla d’urbanisme de la parròquia marca que ha d’anar el nou carrer que dividirà la parcel·la. La seva forma ja es pot intuir després dels treballs realitzats per l’empresa responsable de les obres. Encara, però, falta saber quina serà la seva direcció i com s’acabarà ordenant el trànsit a la zona un cop estigui finalitzat tota l’actuació.

Etiquetes

Comentaris

Trending