Sumar per multiplicar

Marta Alberch

Marta Alberch

Directora d'Andtropia

Comentaris

Sempre hem dit i afirmat que Andorra és solidària i és ben veritat. Sempre que es fa alguna crida, i en tenim exemples recents com el fons de solidaritat per la pandèmia de la Covid-19 o l’actual crisi pel refugiats degut al conflicte a Ucraïna, la nostra societat respon. Així és en general, especialment en aquelles causes que ens sentim properes i que ens afecten més.

Fa pocs dies vam presentar el moviment ‘dotzexdotze’ que, com el seu nom vol transmetre, donarà visibilitat cada mes a un projecte i a una ONG d’Andorra diferent. Amb aquest iniciativa, a la que s’hi ha afegit també com a col·laborador aquest mitjà, les ONG tindran l’oportunitat d’explicar la seva tasca, els seus projectes i també rebre donacions per poder-los tirar endavant.

Però aquest moviment també vol servir per a que tothom que vulgui col·laborar amb una o les 12 causes tingui fàcil fer-ho. A nivell de particulars, les microdonacions via missatges de SMS que tindran a disposició les ONG seran el canal principal. I euro a euro es pot fer molt. Però també el teixit empresarial que vulgui podrà participar: des de fer donacions periòdiques a organitzar petites accions amb els seus clients o treballadors. Idees no en falten: un esmorzar solidari, una jornada esportiva, un concurs de disfresses, .... L’important és posar en pràctica allò que és diu que “la creació d'un món millor no dependrà mai d'una sola acció sinó de la suma de petits gestos”.

“En solidaritat, la màxima que afirma que ‘junts arribarem més lluny’ es compleix”

Aquest mes de juliol està dedicat a l’Associació GosSOS que gestiona el refugi de gossos abandonats i que estan a l’espera de ser adoptats per una família que els cuidi i els estimi. Actualment i malauradament, la gossera està al límit amb 39 gossos de les 42 places que té. L’associació amb l’equip del refugi i els voluntaris fan una gran tasca però necessiten ajuda. Sabeu que des de principi d’any ja han consumit més de 4.000 quilos de pinso? O que financen prop de 100 intervencions veterinàries a l’any tant per gossos del refugi com de famílies vulnerables? Qualsevol ajuda serà molt benvinguda.

A l’agost l’ONG convidada serà Mans Unides i un projecte per reinserir laboralment a persones que es troben en procés de recuperació d’addiccions. El programa té per objectiu comprar els materials i eines necessàries per crear una petita cooperativa i que puguin fer feines de jardineria i de reformes. I, coincidint amb la tornada a l’escola, AUTEA i el seu programa de suport a les famílies amb infants de 6 a 12 anys amb TEA serà la protagonista del mes de setembre. L’acompanyament a les famílies i infants amb TEA per adaptar-se, per exemple, a les noves rutines és essencial quan es reprèn el curs però el suport que des de l’Associació dona a les famílies va més enllà.

Esperem que el moviment ‘dotzexdotze’ us faciliti ser solidaris i que dins de les possibilitats i inquietuds de cadascú de nosaltres, trobeu la vostra manera de col·laborar.

Comentaris

Trending