Missatge del Copríncep francès - Meritxell 2022

emmanuel macron removebg preview

Emmanuel Macron

President de la República Francesa. Copríncep d'Andorra

Comentaris

Andorranes, Andorrans, residents,

És amb un gran plaer que aprofito aquest dia tan especial per al Principat d'Andorra, el 8 de setembre, per dirigir-me a vosaltres. Efectivament, des de l'any 1873 Andorra celebra la patrona de les valls, la Mare de Déu de Meritxell.

Aquesta data del 8 de setembre, més enllà de la commemoració religiosa, reuneix tant els nacionals com els residents que han escollit el Principat per viure i treballar-hi, i constitueix un rar símbol d'unitat nacional i de cohesió social.

“En els propers mesos el Principat, com tots els països d'Europa, haurà de mostrar una gran fortalesa i una gran unitat per afrontar els reptes que s’esperen; és el preu que haurem de pagar per defensar la nostra llibertat i els nostres valors”

Una diada simbòlica en què el poble del Principat d'Andorra mostra el seu vincle als valors destacats en el preàmbul de la Constitució de 1993, que són la llibertat, la pau, la justícia, la democràcia i el progrés social.

Malauradament, aquests valors són, des de fa més de sis mesos, posats en qüestió per l'esclat de la guerra a Ucraïna.

Avui voldria agrair especialment al Govern i al parlament andorrans la seva decisió, valenta i sense precedents en la història del Principat, de sumar-se a les sancions internacionals contra Rússia.

No ens enganyem, en els propers mesos el Principat, com tots els països d'Europa, haurà de mostrar una gran fortalesa i una gran unitat per afrontar els reptes que s’esperen, aquest és el preu que haurem de pagar per defensar la nostra llibertat i els nostres valors.

En aquest 8 de setembre, dia de Meritxell, hem de mostrar esperança per la pau i pel futur de les nostres democràcies malgrat els trastorns que s’esperen.

Conec la resiliència i la capacitat del poble andorrà per afrontar les dificultats, la llarga història d'Andorra de gairebé vuit segles enmig de dos veïns poderosos n'és el millor exemple, i sapigueu que sempre podreu comptar amb el meu suport personal com a copríncep, però també amb el de França.

PeucartaMacron

Etiquetes

Comentaris

Trending