Comença la campanya per a les eleccions o per a les “deseleccions”

david castillo removebg preview

David Castillo

Consultor estratègic. Especialista en inversions patrimonials

Comentaris

Ha arribat l'hora, és el nostre moment. És el moment en què els ciutadans tenim el poder de triar. Durant aquestes dues setmanes veurem a tots els polítics al carrer demanant el vot als ciutadans, fent multitud d'esdeveniments electorals i electoralistes, fent veure a tothom que tot el que va ocórrer aquests quatre anys enrere ja només és passat i que un futur molt prometedor està per venir si votem la seva opció política, i per a això ens convidaran a esmorzar, a berenar, ens regalaran bolígrafs, samarretes, banderes, clauers i qualsevol altra cosa que se'ls ocorri.

Crec que els ciutadans hem de fer un esforç per a evitar que ens enganyin. Hem de ser molt conscients del que ha ocorregut durant aquests quatre anys, tant des del Govern com des de l'oposició, hem de ser capaços de llegir programes electorals i després votar sobre aquests programes, no sobre les persones.

“És el moment d’exigir a totes les persones que es presenten o encapçalen una llista electoral, nacional o no, que siguin coherents, justos i sobretot valents, que oblidin la por, que oblidin el sentiment de vulnerabilitat i que tinguin el valor de treballar per Andorra; sinó que ens facin un favor a tots i que s’ho facin ells mateixos i es tornin a casa seva”

Sé que és molt difícil quan un familiar, un conegut o simplement un amic està en una llista d'un partit i decidir no votar per aquest partit però recordin una cosa, recordin que el vot és secret, per la qual cosa ningú hauria de saber o jutjar per qui ha votat una altra persona.

És el moment de votar el que necessitem, el que volem, i no votar per simpatia, per amistat, per consanguinitat o afinitat. De la mateixa manera que hem de respectar l'opció d'aquesta persona, aquesta persona ha de respectar la nostra opció de vot. Ningú es pot ni s'ha d'enfadar perquè no diguem a qui votem o perquè diguem que no votem a l'opció política que ells han decidit defensar.

Aquí és on entra el nostre dret a “desescollir”. No és obligatori, per descomptat, és una opció. I aquesta opció haurà de ser respectable, però també conseqüent. És a dir, acceptar les conseqüències que un vot emès i no reflexionat pot condemnar-nos durant els pròxims quatre anys.

Hem de ser capaços d'estar segurs que el vot que emetem l'hem reflexionat bé, que és el que volem i el que el país necessita, que no és un simple vot emès perquè algú d'una llista -que potser no arriba ni a tenir una responsabilitat política- ens cau bé o ens “coacciona” perquè li votem.

És el moment per tant de votar amb el cap, no amb el cor. És el moment de no confiar en els somriures amables, en la proximitat interessada o en les promeses electorals que no tinguin una substància coherent. És el moment d'exigir a totes les persones que es presenten o encapçalen una llista electoral, nacional o no, que siguin coherents, justos i sobretot valents, que oblidin la por, que oblidin el sentiment de vulnerabilitat i que tinguin el valor de treballar per Andorra, sinó que ens facin un favor a tots i que s’ho facin ells mateixos i es tornin a casa seva.

Els convido a fer-se aquestes preguntes abans de votar a algú:

He llegit i entès quines són les seves propostes electorals?

Crec que és una persona capacitada tècnicament per a exercir una responsabilitat política?

Té experiència prèvia?

Pesen més els seus èxits que els seus fracassos?

Crec que mira pel benestar del país i no pel de la seva butxaca?

És polític per vocació de servei públic o per a cobrir la seva parcel·la d'ego?

Segur que aquestes preguntes els ajuden a prendre una decisió. Votin l'opció que creguin millor, però per sobre de tot: VOTIN, perquè no votar només serveix per a incrementar l'èxit de la llista més votada, que en cap cas té perquè ser la millor o la més adequada.

Reflexionin i VOTIN.

Etiquetes

Comentaris (11)

Trending