Cars for Smiles

Comentaris

La serotonina (l’hormona de la felicitat) juga un paper important en un cos humà que lluita per sanejar-se. La serotonina és justament allò que es genera en abundància durant els esdeveniments de Cars for Smiles (C4S). Pot ser tan fort que un metge de l’Hospital Sant Joan de Deu de Barcelona va confirmar que, als controls mèdics dies després de l’esdeveniment, encara podien notar els efectes positius d’aquesta empenta. Es tracta de l’efecte Cars for Smiles!

Cars for Smiles (C4S) és una associació benèfica sense ànim de lucre composta per un equip internacional de voluntaris (100%) amb l’objectiu de fer esdeveniments amb súper cotxes per a infants i adolescents (12-21 anys) que viuen una situació que els condiciona la vida. Els i les adolescents seran el copilot d’un propietari d’un súper cotxe durant tot el dia de l’esdeveniment. Aquesta experiència (emocional) és molt enriquidora tant pel copilot com pel propietari.

L’any 2014 vaig fundar Cars for Smiles i l’any 2015 vam fer el primer esdeveniment a Barcelona amb uns 22 cotxes de les marques Porsche, Jaguar, Ferrari i Aston Martin entre d’altres, destacant-ne les més emblemàtiques. Sortíem de l’Hotel Fairmont Rei Joan Carles I de Barcelona amb rumb a l’Autòdrom de Terramar. Avui dia s’ha limitat la inscripció de cotxes fins a 50 per a poder garantir l’alta qualitat de l’esdeveniment.

“Des del 2015 s’ha celebrat cada any a Barcelona i des del 2017 també una vegada a l’any a Madrid”

Des del 2015 s’ha celebrat cada any a Barcelona i des del 2017 també una vegada a l’any a Madrid (menys durant els anys del Covid). No hi ha gaire publicitat sobre l’esdeveniment ja que es tracta d’un esdeveniment “boutique”, privat sota prèvia inscripció, per poder generar un ambient que faci tan especial Cars for Smiles. A Barcelona sortim de l’Hotel Hilton Diagonal Mar per anar al circuit de Barcelona-Catalunya. A Madrid anem al circuit del Jarama. A Madrid tenim un gran equip gràcies al meu amic Antonio Álvarez qui va seguir C4S des dels seus inicis. Antonio va formar un grup de voluntaris a Madrid i així poder celebrar el primer esdeveniment a la capital el 2017. Dos voluntaris de l’equip de Madrid es van convertir en l’actual secretari de l’associació, Nicolas Aymerich i l’actual tresorer Pablo Melero.

Des de l´any passat portem amb David Belsa parlant i planificant un primer esdeveniment a Andorra. Gràcies als esforços i dedicació de David, que a més ha participat com a propietari en diverses edicions de C4S Barcelona, podem realitzar l’esdeveniment Cars for Smiles Andorra 2023. Quan hi ha un infant malalt de gravetat en una família, tot gira al voltant del nen i la seva malaltia o situació. Poder escapar d’aquesta situació, encara que sigui per unes hores o un dia genera un (breu) alleugeriment per a tota la família. Per això C4S també inscriu germans ja que ells solen passar a segon pla. Que els germans puguin viure aquesta experiència junts fa que tornin a generar un vincle per poder compartir el que han viscut a bord d’un McLaren, Ferrari o Aston Martin.

“Quan es viu una experiència compartida, es multiplica la diversió”

Sabem que quan es viu una experiència compartida, es multiplica la diversió. Una mare em va comentar, durant un dels esdeveniments, que no havia vist somriure el fill en mesos, fins al dia de l’esdeveniment. Sabem que als cotxes de somni hi ha una màgia que capta l’atenció de qualsevol persona. Poder anar al cotxe, viure l’acceleració, sentir el rugit del motor… crea un somriure garantit. Això, és el que fem a C4S.

La idea d’aquest concepte d’esdeveniment a Espanya era totalment nova. I sí, hi ha altres esdeveniments on es fan algunes voltes en circuit, però no genera l’ambient que es respira a C4S. Quan es formen els equips, copilot-pilot, es genera un vincle durant aquest dia i molts equips mantenen contacte després de l’esdeveniment. Es coneixen els pares, una vegada a l’any es veuen o van al cinema, altres fan regals o en una ocasió molt especial un pilot va donar el tractament contra la leucèmia que patia el copilot (del projecte ARI que vam donar suport el 2017).

Quan vaig començar amb C4S mai no em podria haver imaginat quant de profund és l’impacte positiu que genera l’esdeveniment. C4S treu el millor de cadascun de nosaltres. No només reunim cotxes especials, sinó també es reuneixen persones excepcionals. Sí que hem reunit cotxes especials, com més especials millor. El 2018 hi va participar l’únic Aston Martin Vantage nou model que hi va haver en aquell moment a Espanya. Amb matrícula d’UK i pilot professional d’Aston Martin Lagonda (molt agraït a Cars Gallery per això i perquè sempre hi participen amb Bentley i Aston Martin).

A Madrid va participar un any un dels molt pocs Porsche 918 Spyder que hi ha a Espanya i un altre any, un Porsche 911 Speedster, que va resultar el tercer Speedster matriculat a Espanya. Tot això ajuda enormement a crear un esdeveniment molt especial. El propietari/a juga un paper fonamental en els esdeveniments C4S. No només aporta un cotxe del “calibre requerit” i dóna el seu temps durant aquell dia a un desconegut, sinó que també aporta la seva qualitat com a ésser humà a l’esdeveniment. No sempre és fàcil establir contacte amb el teu copilot, ja que molts adolescents són tímids.

El repte, per tant, està en mans de tots dos. Tenen temps durant tot el dia. Des del moment que els ajunten a l’acte de l’obertura de l’esdeveniment al matí després de la benvinguda. Quan tots dos caminen al “cotxe de somni”, una experiència totalment nova comença per al copilot. El propietari dóna molt més al copilot que una simple volta al cotxe.

A partir del tercer esdeveniment reunim prou esponsorització per poder cobrir els costos de l’esdeveniment i comencem a destinar els diners d’inscripció per donar suport econòmic a projectes dels hospitals/fundacions. Els hospitals i fundacions ens ajuden a inscriure els copilots. Així els diners de la inscripció que els propietaris paguen (mínim 250 euros, però se’n pot donar més) es donen íntegrament a la causa que donem suport en aquesta edició.

Busquem sempre projectes que, d’alguna manera, milloren tan directament com sigui possible la qualitat de vida dels pacients (copilots) i les seves famílies. D’aquesta manera augmentem l’impacte positiu a la nostra comunitat. Des del 2017 hem pogut donar més de 70.000 EUR a diferents hospitals i fundacions entre Barcelona i Madrid.

Per a l’esdeveniment C4S Andorra 2023 hem triat el projecte “Desconnectar per connectar” de la Creu Roja Andorrana. Aquest projecte organitza colònies per a adolescents que es troben en una situació vulnerable. Per a més informació consulteu creuroja.ad. A les darreres edicions estem compensant el CO2 generat durant l’esdeveniment col·laborant amb la iniciativa de reforestació de Tree-nation.com augmentant així el nostre impacte positiu.

Perquè C4S? Durant molt de temps estava buscant “alguna cosa” que pogués fer per contribuir a la meva comunitat de manera altruista. Potser és perquè així funciono jo, però potser també és perquè ho he viscut a casa meva, a la meva educació. I per què no, si pots ajudar algú, ho has de fer. Els cotxes esportius són la meva gran passió i poder compartir-ho d’aquesta manera és molt bonic.

L’objectiu és continuar fent feliç al màxim d’infants possibles a les ciutats on podem ajuntar equips voluntaris. Un agraïment especial a les persones voluntàries que s’uneixen a C4S per simplement ajudar i que han esdevingut un nou grup d’amics. Per a més informació o per inscriure’s com a pilot i/o sponsor consulta: carsforsmiles.org.

Us esperem el proper 16 de setembre al primer Cars For Smiles Andorra!

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending