Una assemblea per fer possible un canvi

image  8  removebg preview

Martí Alay Roquet

Impulsor de Concòrdia

Comentaris

El dia 24 culmina un procés que va començar amb unes trucades. Una trucada per començar a parlar de problemàtiques i de possibles solucions entre varis de nosaltres i que a poc a poc vam anar assistint a reunions on vam posar negre sobre blanc un seguit de mínims d'unió per tal d'arrancar el que ara explicaré (i dic bé mínims, ja que per nosaltres l'important es Andorra i no els noms d’una llista, una Andorra de futur):

Andorra té espai per un nou partit polític que intenti confrontar el conformisme habitual que tant mal ha fet en la política actual. I també creiem que hi ha un espai on la crítica no sigui constant sinó que sapiguem alabar i fins i tot construir plegats propostes amb adversaris, i dir les veritats incòmodes a la població (com en les pensions, o en el fet que el dèficit fiscal només fa que comprometre ingressos de generacions futures).

No ens fa vergonya dir que ens hem vist amb polítics i expolítics de tots els espectres així com molta gent de la societat civil que precisament no són propers a les nostres tesis, però la base per presentar un bon programa serà escoltar tots els punts de vista i escollir el nostre amb el qual la militància s'hi vegi reflectit.

“No ens cansarem de repetir, comunitat, territori, inversió estrangera i Europa. Són els quatre eixos de Concòrdia i que d'aquí naixerà tot el seguit de propostes com algunes de les que ja hem anat desgranant”

No ens cansarem de repetir, comunitat, territori, inversió estrangera i Europa. Són els 4 eixos de Concòrdia i que d'aquí naixerà tot el seguit de propostes com algunes de les que ja hem anat desgranant (dosificació de la construcció, hotel d'entitats, revisió del model fiscal tot mantenint els tipus actuals) que no es preocupin els que critiquen la falta de propostes no sols sabem escriure articles, també sabrem actuar.

El moment és crític, estem en un encreuament de camins per molts factors, entre aquestes eleccions i les comunals d'aquí a un any dibuixarem l'Andorra dels pròxims 20 anys ja que com ha avançat el govern es vol treballar en una modificació de les normes urbanístiques i es tancarà la negociació de l'acord d'associació. Concòrdia hi voldrà ser present per tal d'intentar que qui governi s'apropi al màxim a les nostres tesis o que en un hipotètic en cas de governar es puguin aplicar amb un màxim de celeritat.

Pel que fa a comunitat el moment és crucial per una raó que molta gent no hi dona importància que és el trencament de lligams, personals i familiars. Si no pots pagar el lloguer a causa del fet que supera àmpliament el que hi pots dedicar, no queda cap més solució que emigrar. Això trencarà famílies, grups d'amics i entitats cíviques que ben segur no volen abandonar el nostre petit país, però se'n veuran forçats per culpa de les greus condicions econòmiques que s'estan produint cada vegada entre mes població i que sovint s'està tancant els ulls davant i només dient que és un problema "complex".

Pel que fa al territori només referir-me a la proposta de protegir el 50% del país amb algun tipus de protecció oficial per tal de conservar els espais naturals d'una forma conjunta amb els seus actors (ramaders, excursionistes, associacions de defensa de la natura, etc..) que properament serà presentada públicament per un dels meus companys. Sense més paraules només demanar a la gent que vulgui ser partícip d'aquest projecte que entri a la nostra web: www.concordia.ad  i que si vol participar en l'assemblea general no dubti a entrar en l'apartat: apunta-t'hi.

Etiquetes

Comentaris (10)

Trending