La carretera del Pas de la Casa s'obrirà divendres

Es podrà circular en els dos sentits a partir del migdia

Comentaris

-
-
La RN22 s'obrirà a partir del proper divendres al migdia en els dos sentits de circulació. Així s'ha donat a conéixer després de la reunió que ha tingut lloc aquest dilluns a Tolosa. L'obertura ha anat més ràpid del que s'havia previst en un principi. La carretera es va tancar el 27 d'abril a causa d'una esllavissada.

El cap de govern en funcions, Toni Martí i el prefecte de la regió d'Occitània, Étienne Guyot han anunciat aquest dilluns l'obertura de la RN22 que uneix França amb la població del Pas de la Casa. La carretera es va tancar el passat 27 d'abril a causa d'una esllavissada. Es farà un traçat alternatiu mentre continuin els treballs a la zona del Pont de la Mina. Les autoritats franceses han informat que, per motius de seguretat, els vehicles circularan amb limitació de velocitat en aquest tram

Ha calgut treure més de 20.000 metres cúbics de terra ei cost dels treballs ha superat el milió d'euros

El cost dels treballs ha estat de més d'un milió d'euros,i ha calgut treure més de 20.000 metres cúbics de terra, 3.000 dels quals ha estat traslladats a Andorra, una xifra que podria augmentar fins els 5.000. "El Pas perdrà un 8% de la xifra de negoci anual però hauria pogut ser pitjor", ha dit  Toni Martí després de la reunió i s'ha mostrat satisfet per la rapidesa i eficàcia dels treballs que s'han dut a terme.

Per compensar els efectes del tancament, el Govern en funcions va posar en marxa la setmana passada la campanya 'El Pas de la Casa t'espera', A partir de compres de 20 euros o més s’aconseguiran vals que donaran dret a participar a sortejos. El primer premi són  unes vacances per valor de 3.000 euros  el segon tres iPhone XS i el tercer, tres forfaits de Grandvalira.


Imatge de la reunió celebrada a la prefectura d'Occitània. | SFGA

Així mateix, el Govern retornarà als empresaris del Pas de la Casa la part de la cotització a la Caixa Andorrana de la Seguretat Social (CASS) que pertoqui al patró durant el temps que hagi durat el tancament de l’accés al país per França. Això tindrà un cost per a l'Executiu d'uns 250.000 euros

Cada mes de maig passen per aquest tram de la RN22 entre 100.000 i 120.000 vehicles

Cada mes de maig passen per aquest tram de la RN22 entre 100.000 i 120.000 vehicles. El 9% dels visitants francesos que entren per la duana francoandorrana ho fan durant el maig. Cal tenir en compte que aquest més té diversos festius a França com ara l'Armistici de la Segona Guerra Mundial o la festa de les mares.

La reunió d'aquest dilluns a Tolosa ha comptat amb l'assistència, a més de Martí i Guyot, del ministre d'Ordenament Territorial en funcions, Gilbert Saboya, dels tècnics del ministeri, Manel Riera i Josep Maria Huertas, i de l'ambaixadora d'Andorra a França, Cristina Rodríguez. Amb la carretera oberta, es farà una campanya internacional, focalitzada sobretot en el públic francès, per incidir en què els visitants tornin a la localitat encampadana.

Finalment, el prefecte d'Occitània, ha acordat amb Toni Martí, fer una reunió pròximament amb el nou Govern per tal de seguir l'evolució de les obres. A partir d'ara, els treballs  continuaran amb la reconstrucció dels talussos i la treta de pedra.

 

                                                                                     

Comentaris

Trending