El telecabina Tristaina es posarà en marxa pel pont de la Puríssima i canviarà la cara al pla de l’Hortell 

Les obres de construcció del nou giny avancen a bon ritme dins d’una actuació integral que es du a terme aquest estiu en el marc del pla estratègic d’Ordino Arcalís, que suposa set milions d’inversió

Comentaris

-
-
Les obres de construcció del nou telecabina Tristaina, que avancen a bon ritme i es preveu que estigui en marxa per la primera setmana de desembre si no pot ser abans, han fet modificar la base de l'estació d'Ordino Arcalís a l'Hortell, fet que s'ha aprofitat per remodelar la zona. La societat que gestiona el camp de neu ordinenc està executant fil per randa el seu pla estratègic, que l’entrada de Saetde en l’accionariat de l’empresa permet accelerar en algun punt. En total, tots els treballs actualment en marxa suposen una inversió de set milions d’euros.

Les obres comprenen la modificació de la sortida del teleesquí 1, així com l'arranjament del traçat de l'arribada de la pista El Pont. El planell de l'Hortell (1.940 m) ara serà molt més ampli, els accessos als ginys més còmodes i la zona guanyarà significativament en seguretat. A més, aviat s'iniciaran les obres de renovació de la xarxa de canonades d'aigua a la pista Les Canals, reemplaçant un tram de 1.000 metres. També s'instal·len 8 nous canons de neu mòbils. Cal mencionar que durant l'època estival també s'aprofita per fer el manteniment dels ginys mecànics, i altres petites reformes als edificis de l'estació. Després d'una aturada de 15 dies, les obres es reprenen aquest dilluns. 

El planell de l'Hortell ara serà molt més ampli, els accessos als ginys més còmodes i la zona guanyarà significativament en seguretat

Les obres més importants se centren en la remodelació de la base a l'Hortell, on a banda de la nova estació de sortida del telecabina Tristaina, també s'hi estan duent a terme altres millores. A l'àrea ja s'ha construït gran part del peu de sortida de l'edifici del telecabina, i les bases de set de les catorze pilones de què consta el projecte ja s'estan enllestint. Les obres avancen segons el previst. Al setembre començarà l’arribada de les estacions de sortida i d'arribada i les pilones, el material més gran, i durant dos mesos més es farà la instal·lació d’aquest material. Si no hi ha cap imprevist, el giny entrarà en funcionament la primera setmana de desembre, tot just per al Pont de la Immaculada (si les obres estan enllestides, l’obertura es podrà avançar). 

Aprofitant les obres al planell, la base del teleesquí 1-l'Hortell, s'aixeca aproximadament uns cinc metres, fet que farà que la sortida sigui més suau i progressiva. Aquest engrandiment de la base de l'Hortell significarà que aquest teleesquí no quedi tan encaixonat, ja que es guanyarà en espai després de la modificació de l'arribada de les pistes que conflueixen totes a la mateixa zona. I és que també s'ha modificat el punt on es troben les pistes La Basera, l’Hortell i El Pont, per minimitzar el risc de col·lisió entre esquiadors on el Pont es troba amb la Basera. D'aquesta manera, s'han eixamplat les pistes en aquest punt, generant prou espai per guanyar seguretat.  Aquest fet també ajudarà a dirigir els esquiadors de manera més àgil cap als telecadires de L'Abarsetar i La Basera, o cap al telecabina, on es construirà un accés exclusiu per al teleesquí pel costat de la carretera. Aquest accés, però, inicialment està previst per a la temporada 2019-2020, encara que s’estudiarà avançar-ne l’execució al proper curs.

L’estació renova la xarxa de canonades d'aigua a la pista Les Canals: reemplaça un tram de mil metres i instal·la vui nous canons de neu mòbils

Quant a la xarxa de canons, en total es canviaran mil metres de canonada de la pista Les Canals, i s'hi instal·laran vuit nous canons capaços d'innivar una pista en 48 hores de fred. Aquests canons, a més, seran mòbils i es podran adaptar a altres punts de l’estació, donant suport a altres àrees, com la de L'Estadi, sempre que les condicions siguin les òptimes. Entre les modificacions cal destacar que també es dotarà de més potència elèctrica al sistema per poder tenir en marxa tots els canons al mateix temps, fet que fins ara era impossible. S’ha previst que les obres s’allarguin un mes i mig aproximadament. 

Pel que fa als ginys mecànics, a La Basera s'està renovant elements crítics que ajuden a garantir un millor servei al que fins ara ha estat el giny més important de l’estació. Als telecadires de L'Abarsetar, La Coma i Creussans (obert a l'estiu) també s'estan duent a terme els treballs de manteniment corresponents. A més, s’estan realitzant altres tasques de manteniment com l'enquitranament de la terrassa del restaurant de L'Hortell, i l’ampliació de dues de les arquetes pluvials de la part baixa, fet que millorarà l’evacuació de d’aigua de les pistes, millorant el manteniment de la neu i reduint l’erosió. Totes aquestes actuacions s’emmarquen dins el pla estratègic d’Ordino Arcalís, i tenen una inversió total de més de 7 milions d’euros.

Comentaris

Trending