Web Banner 1any de pandemiaWeb

Una crep farcida d'optimisme

Obrir un restaurant en temps de pandèmia és el repte d'un emprenedor que inaugura un local amb granja, hamburgueseria i plat del dia al migdia

Comentaris

Jordi Roig a la porta de la futura granja-restaurant el divendres passat.
Jordi Roig a la porta de la futura granja-restaurant el divendres passat. BRU NOYA

Emprendre un negoci en plena pandèmia és una cosa gens habitual. En una situació de crisi econòmica destacada, veure locals aixecar la persiana per primera vegada és un acte de valentia, i més en el sector de la restauració que ha estat un dels més afectats. Jordi Roig no ha dubtat en posar en marxa una creperia-hamburgueseria que s'inagurarà durant les pròximes setmanes.

Dubtava entre obrir el local a Escaldes-Engordany o a Sant Julià de Lòria però el fet de residir a la parròquia laurediana i les facilitats que ha tingut per part del comú l'han decidit. Va estar 20 anys treballant en una botiga d'esports i quan va tancar es va reciclar en monitor esportiu i de bicicleta que és una de les seves grans aficions. Després es va decidir per la restauració. Aquest amant de la bicicleta va gestionar un local a Ordino i va marxar per a continuar vinculat al món dels restaurants.

No l'espanta la situació provocada per la pandèmia i creu que cal ser valent i agosarat, uns ingredients necessaris per iniciar una aventura com aquesta i en un lloc com Sant Julià amb alguns bars restaurants en traspàs tot i que el preu el va frenar i va decidir continuar buscant. "El nostre projecte no hi és a la parròquia" afirma, i afegeix que neix amb la voluntat de recuperar la filosofia que va presidir l'inici del restaurant a Ordino. Reconeix que li ha costat trobar el local però n'ha aconseguit un al costat mateix de l'escola francesa i en un lloc de pas perquè una mica més amunt hi ha l'escola andorrana.

El local era una antiga sabateria i sorprèn per la seva fondària i per la seva distribució amb un espai prou gran per a la cuina i una capacitat a la sala de 24 persones. Comptarà com a cuiner amb un nom ben conegut de la professió a Andorra que proposarà cada migdia un plat del dia. Obrirà de 8 a les 22 i tancarà diumenge, tot i que l'horari queda pendent de l'aixecament de les restriccions. Farà també servei a domicili.

La pandèmia és una oportunitat per proposar coses diferents

Creu que la pandèmia és una oportunitat per proposar coses diferents, i compta amb la bona disposició del comú per convertir una actual zona d'aparcament de motos en una petita terrassa amb capacitat per unes tres taules. "Serà més un estil granja i sense alcohol, tret del vi i de la cervesa però res de gintònic i coses per l'estil". El vaixell insignia seran les creps, molt habituals a França però que molta gent associa encara amb postres quan n'hi ha de formatge, pernil o xampinyons, i de més originals com la de bolets i foie o de crema d'alvocat i salmó salvatge fumat. Aposta també pels esmorzars per la proximitat de les escoles. De fet serà el local més proper a la francesa. No descarta quedar-se, més endavant el local del costat per ampliar el negoci.

Comentaris (3)

Trending