El Consell aprova la pròrroga de les mesures per fer front a la Covid-19

Segons Josep Maria Rossell, “no és moment de baixar la guàrdia i cal ser prudents per la temporada d’hivern”

El ple del Consell General, aquest dijous.
El ple del Consell General, aquest dijous. Albert Belis

Sessió del Consell General molt plàcida per les intencions del Govern, que ha pogut aprovar la seva iniciativa en un debat que no ha durat gaire més de cinc minuts. Només Carine Montaner ha presentat dubtes i al final s’ha donat llum verda a la pròrroga de les mesures anticoronavirus.

El ple del Consell General ha aprovat aquest dijous per 27 vots a favor, cap en contra i una abstenció prorrogar per dos mesos la facultat del Govern d'establir les restriccions i mesures previstes en els articles 4 de la Llei de seguretat pública, i 59 de la Llei general de sanitat, segons l’acord del 18 d’agost passat.

En una sessió que amb prou feines ha durat cinc minuts, el ministre de l’Interior, Josep Maria Rossell, ha afirmat que “cal ser prudents sobretot perquè s’acosta la temporada d’hivern i per això no és el moment de baixar la guàrdia”. Tot i així, Rossell ha destacat les bones dades actuals de la pandèmia i ha destacat que fins ara aquestes mesures han permès aquesta bona situació.

De la seva banda, la consellera no adscrita, Carine Montaner, ha expressat els seus dubtes per la constitucionalitat de la iniciativa, i ha recordat que Terceravia ja havia presentat recurs d’inconstitucionalitat al Tribunal Constitucional (TC). Tot i això, Josep Pintat, de Terceravia, ha expressat el seu vot favorable, així com el representant del Partit Socialdemòcrata (PS), Roger Padreny, que ha aprofitat per celebrar l’obertura de l’oci nocturn.

Comentaris

Trending