El tabac encampadà aguanta el patac d’aigua i vent (amb algunes excepcions)

(AMB VÍDEO) Encamp és una de les parròquies amb més presència de colliters, molts dels quals ja estan recollint les plantes després d’un estiu de molta calor

Un camp de tabac a Encamp aquesta tarda, després de la tempesta.
Un camp de tabac a Encamp aquesta tarda, després de la tempesta. altaveu

En plena tasca de collita de tabac, molts dels pagesos d’Encamp temien aquesta tarda per les seves plantes. L’encampadanda és segurament després de Sant Julià i potser força empatada amb Andorra la Vella, la parròquia on més planter es fa. On més tabac es cull. I aquest dimarts, amb algunes excepcions, el tabac ha aguantat força bé el patac d’aigua i vent.

Ha estat, fins ara, un any notablement bo per al tabac. Certament, a l’inici de l’estiu, alguna pedregada aïllada hauria pogut comportar algun maldecap, però no va ser el cas. El principal problema van ser els episodis de pluja força constants que hi va haver especialment al mes de juny. Després, l’aigua ha remès i la calor ha estat la protagonista. I aquestes altes temperatures van prou bé al tabac. Controlada i sense fer mal, alguna pluja més també hauria rutllat.

En tot cas, els colliters s’afanyen ja a salvar del tot la collita no sia cas que arribi alguna tempesta amb calamarsa que faci la guitza i engegui a rodar el negoci. Avui, en algun punt aïllat, alguna mica de granissada s’ha deixat notar. Però en general, per la tempesta d’aquest dimarts, el tabac no ha hagut de patir en excés. Ni poc ni gens, vaja.

Caldrà veure, però, si la més que notable granissada que ha caigut en algun punt de Sant Julià, com ara a la Rabassa, ha tingut afectació en alguna de les plantacions tabaqueres lauredianes. A partir d’aquest dimecres, com a molt aviat, hi haurà les primeres revisions i estat de la qüestió.

Comentaris (1)

Trending