Martí confia que s'escurci el termini per obrir el pas alternatiu de la RN-22

Després de visitar les obres, el cap de Govern anuncia que el proper dilluns hi pot haver data definitiva d'obertura

El cap de Govern en funcions, Toni Martí, i el cònsol d'Encamp, Jordi Torres, observen els treballs amb una màquina en plena acció al fons.
El cap de Govern en funcions, Toni Martí, i el cònsol d'Encamp, Jordi Torres, observen els treballs amb una màquina en plena acció al fons.
El cap de Govern, Toni Martí ha pogut constatar aquest dimarts que les obres a la zona de la RN22 afectada per una esllavissada avancen a bon ritme. El proper dilluns es concretarà la data d'obertura del pas alternatius que facilitarà l'accés al Pas de la Casa. Martí s’ha reunit posteriorment amb els caps de llista electes per consensuar les accions destinades al Pas de la Casa. Entre elles hi ha la rebaixa de les cotitzacions a la CASS o les campanyes de promoció que s’han de treballar conjuntament amb Andorra Turisme.

El proper dilluns es concretarà la data d’obertura del pas alternatiu de vehicles de la RN22 afectada per una esllavissada i que talla l’accés a la població del Pas de la Casa. Serà durant la reunió que mantindrà el cap de govern en funcions, Toni Martí amb les autoritats franceses, encapçalades pels prefectes dels Pirineus Orientals i d'Occitània. Martí ha pogut constatar en la visita que ha fet aquest dimarts que “s’està treballant al ritme i calendari previst i, fins i tot una mica més”.

Hi ha cinc màquines a la zona, una d’elles a la part més alta i les altres en diversos indrets amb l’objectiu de buidar el terreny de material inestable. Martí que ha estat acompanyat pel ministre d'Ordenament Territorial en funcions, Gilbert Saboya, el cònsol major d'Encamp, Jordi Torres, l’ambaixadora de França a Andorra, Jocelyne Caballero, i tècnics del departament de carreteres del sud de França (Dirso) ha recordat que “els treballs formen part d’una primera fase i per a nosaltres el més important és que s’executi el més ràpidament possible”. La segona fase serà la d’estabilització del terreny. Tots els terminis, però, estaran en funció del temps ja que, per exemple, la previsió de dimecres és de pluges.

Reunió amb els caps de llista electes

Aquest dimarts a la tarda, Toni Martí s’ha reunit amb els caps de llista electes per consensuar les accions destinades al Pas de la Casa. Entre elles hi ha la rebaixa de les cotitzacions a la CASS o les campanyes de promoció que s’han de treballar conjuntament amb Andorra Turisme.

 Aquest dimecres ja s’anunciaran algunes de les mesures aprovades en consell de ministres. N’hi ha d’altres que s’hauran d’aprovar pel Consell General i que s’han consensuat amb els caps de llista de les formacions polítiques per facilitar el seu tràmit. A la reunió hi han assistit també el ministres d'Exteriors i de Turisme en funcions, Maria Ubach i Francesc Camp.

Al matí, els ministres del Govern en funcions s'ha reunit  per tractar les mesures que els agents econòmics i les associacions empresarials van traslladar aquest dilluns després de les propostes recollides a botiguers, hotelers i restauradors i veïns del Pas de la Casa

Un moment de la trobada del cap de Govern en funcions, Toni Martí, amb els consellers representants de totes les formacions presents al Consell. | J. A. VILADOT / SFGA

 

Comentaris (1)

Trending