El PS demana al Govern que aclareixi la reforma i el finançament de l’església de Sant Julià

La consellera Susanna Vela ha entrat una pregunta sobre les obres on recorda que el temple està catalogat com a Bé d'interès cultural

-
-

La consellera general del Grup Parlamentari Socialdemòcrata (GPS) Susanna Vela vol que el Govern aclareixi quina ha estat la seva participació en la remodelació de l’església de Sant Julià de Lòria i si, des de Patrimoni Cultural, s’ha fet un seguiment de les actuacions realitzades, tenint en compte que el temple està catalogat com a Bé d’Interès. Per això, ha formulat una pregunta oral que des de l’executiu s’haurà de respondre en la sessió de control prevista per al dia 11 de juliol.

El cost de les obres de l'església de Sant Julià i Sant Germà ha ascendit a 600.000 euros. L'aportació principal correspon al comú de Sant Julià de Lòria, al Bisbat d'Urgell i al Govern. La resta són aportacions d'altres organismes i de particulars, La consellera general socialdemòcrata i presidenta del partit, Susanna Vela ha entrat una pregunta al Govern en la qual recorda que “la parròquia de Sant Julià de Lòria ha enllestit, després de cinc anys, unes obres de remodelació del temple de Sant Julià i Sant Germà amb la instal·lació d’un gran mosaic en el presbiteri i capelles laterals obra del jesuïta, Marko Ivan Rupnik”.

Vela pregunta, en primer lloc, “en tractar-se l’església parroquial de Sant Julià  i Sant Germà d’un Bé d’Interès Cultural, quines han estat les consideracions tècniques dels experts de Patrimoni Cultural per autoritzar aquestes obres de remodelació i la instal·lació del mosaic en el presbiteri i capelles laterals”.També vol que el Govern expliqui si “participa econòmicament en aquest projecte o té intenció de fer-ho” i, en “en cas afirmatiu, quina és l’aportació econòmica i quines són les raons que ho justifiquen”. 

La consellera general socialdemòcrata ha explicat que “tenim interès a conèixer exactament el procediment que s’ha seguit per tirar endavant aquestes obres”. D'altra banda, ha indicat que els preocupa “el finançament que té previst l’administració pública, en aquest cas el Govern”. Els treballs de remodelació han durat cinc anys i l'acte inaugural es va fer just abans de la festa de Canòlich.

Comentaris (3)

Trending