Vall Banc ofereix al personal sortides pactades i incentivades a l’engròs

L’entitat titularitat del fons americà JC Flowers necessita aprimar la plantilla de manera important i espera acordar baixes voluntàries abans d’haver d’optar per ‘acomiadaments abaratits’

-
-

La plantilla de Vall Banc ha d’experimentar una notable reducció en poc temps. L’entitat titularitat del fons americà JC Flowers ha d’aprimar de manera important la seva nòmina de personal. Fins al punt que l’empresa està disposada -i ja s’hauria comunicat com a mínim als caps de departament perquè sigui traslladat a la resta de treballadors- a incentivar baixes acordades, que serien remunerades per sobre del que ara estableix la normativa laboral.

Diverses fonts han confirmat que el model de negoci de Vall Banc no demanda tant personal com l’actualment contractat i que és prioritari reduir el nombre d’empleats. Sinó es redueix la nòmina de personal i, en conseqüència, les despeses ordinàries fixes, el projecte podria arribar a perillar. El cap de gestió de persones, Marc Cornella, hauria comunicat la situació a altres comandaments de l’entitat per tal que es traslladi a tots els treballadors que l’empresa està disposada a negociar sortides voluntàries a un preu superior del que tocaria per llei.

En aquest sentit, cal recordar que des de divendres hi ha en vigor el nou marc normatiu laboral, que entre altres coses, abarateix, i molt, les baixes no causals, especialment, per exemple, retalla el temps necessari de preavís, amb la qual cosa quan una empresa vol fer fora d’immediat un empleat, només per aquest concepte, se sol estalviar uns bons diners. De fet, les fonts consultades en relació a la situació que es viu a Vall Banc han assegurat que la primera fase és aconseguir baixes acordades. Però en funció de les necessitats, no es descarta optar per la via forçada.

Els consultats no han pogut concretar quantes baixes serien necessàries. O quin és el dimensionament que la direcció, la cúpula de l’entitat, voldria donar a la mateixa. El que sí que han assegurat totes les fonts consultades és que hi ha una imperiosa necessitat de retallar plantilla. Entre el sector bancari andorrà, on mai no s’ha acabat d’entendre el model que pretén impulsar Vall Banc i menys encara la seva viabilitat futura, es parlava, fa algunes setmanes, d’una reducció equivalent a un terç de la plantilla. Atenent al fet que hi hauria prop de 150 treballadors, les xifres poden anar d’entre 25 i 50 baixes.

Comentaris (4)

Trending