Una ‘cheerleader’ del MoraBanc explica la seva experiència amb el coronavirus

Alumna de l’Escola andorrana de batxillerat, Maria Tomàs assegura que “ho vaig passar com un refredat i no obres els ulls fins que et diuen ha mort tal persona”

Maria Tomàs, animadora del MoraBanc Andorra.
Maria Tomàs, animadora del MoraBanc Andorra.
Fa un parell de dies que va rebre la segona prova negativa. Ara ja és una de les persones al Principat formalment curada de coronavirus. Es diu Maria Tomàs Freudenthal i és integrant de les ‘SnowCheers’, el grup d’animadores del MoraBanc Andorra. És, també, alumna de l’Escola andorrana de batxillera. Pel cas, malauradament per a ella, aquest segon element és molt més important que el primer. El contagi d’una mestra va ser l’origen de la seva malaltia. “Ho vaig passar com un refredat i no obres els ulls fins que no et diuen que ha mort tal persona.”

Maria Tomàs ha mantingut avui una conversa amb el director de comunicació del club, Gabriel Fernàndez, que difon el MoraBanc a través de les xarxes socials en un espai que han intitulat ‘Confinolis’. La jove estudiant i animadora, entre altres coses, explica que és “molt propensa a agafar constipats” i quan pels volts de l’11 de març es va trobar malament, però “sense ni tos ni febre”, el metge li va detectar un quadre víric però sense més. Finalment, com que no hi havia manera que curés, li van fer la PCR i va donar positiva. Oficiosament, també han estat positius els seus pares, que conviuen amb ella. 

Maria Tomàs explica que a l’inici de tot ningú no tenia massa coneixement de la qüestió i no es parlava pràcticament del coronavirus. Però va resultar ser un dels contactes de la mestra de batxillerat contagiada. Diu que la malaltia l’ha passat “tranquil·la” però “amb por” en tractar-se d’un dels primers positius confirmats formalment. No ha tingut ni tos ni febre en cap moment i el fet de no tenir cap patologia prèvia l’ha ajudat. Tampoc els seus pares no han patit grans alteracions. La situació ha durat pràcticament un mes. Ara, degudament protegida, podrà començar a sortir al carrer. 

Diu que durant uns dies va tenir un cert sentiment de culpa perquè almenys durant un parell o tres de dies, després del contacte amb la professora afectada, va tenir contacte amb altres persones. Per exemple, amb les seves companyes de les ‘SnowCheers’. Per a l’animadora del MoraBanc, la Covid-19 “ens està posant a prova” i fa un clam a promoure “la capacitat d’estimació” que diu que tenim totes les persones i la voluntat de cooperar units. “I si ens quedem a casa i fem el que ens diuen, d’aquesta manera potser podrem arribar a vèncer el virus”.

Comentaris

Trending